04:30:33 11.04.2021
 
Stiri

Justiția din R. Moldova: A DENUNȚAT un funcționar democrat și a ajuns la ÎNCHISOARE!

Anticorupție 09.10.2016 17:00 Vizualizări3942 Autor: Ziarul National
Justiția din R. Moldova: A DENUNȚAT un funcționar democrat și a ajuns la ÎNCHISOARE! Veaceslav Aftene
Lilian Popescu


Vladimir Balaur, proprietarul firmei „Supersonic” SRL, cel care a sesizat instituțiile de drept despre faptul că Lilian Popescu, fostul preşedinte democrat al raionului Ialoveni, i-ar fi cerut mită de 180 000 de euro, face dezvăluiri despre motivele pentru care a renunțat ulterior la acuzațiile sale. Balaur se află în prezent în detenție în Penitenciarul nr.13, de unde a expediat o scrisoare în care explică cele întâmplate.

Potrivit scrisorii transmise Centrului de Investigații Jurnalistice, Balaur ar fi decis să își schimbe depozițiile în anchetă, pentru că Lilian Popescu l-a asigurat că îi va întoarce banii, 25 000 de euro, pe care omul de afaceri i-ar fi dat mită fostului președinte al raionului Ialoveni.

Vladimir Balaur scrie că, după ce a fost reținut de colaboratorii CNA (într-un alt dosar penal care ține de activitatea lui anterioară – n.r.), a fost efectuată o confruntare dintre el și Lilian Popescu. „Reieșind din faptul că Lilian Popescu a spus că-mi întoarce suma de 25 000 de euro, bani care erau ai soției mele și pe care ea i-a luat de la bancă, pentru 20 de ani, 2 400 000 de lei, în calitate de administrator al „Supersonic” SRL, nu am retras cererea depusă în 2014, dar am scris că am dat mărturii mincinoase ca să-l scap pe Lilian Popescu de pedeapsă. El mi-a spus să nu ne facem griji, că suma de 25 000 de euro o duc soției matali. Pentru mărturii false, administratorul „Supersonic” SRL a primit un an și patru luni de detenție”, se arată în scrisoarea semnată de Balaur, subliniind că Popescu nu ar mai fi returnat banii.


Sursa: anticorupție.md

Omul de afaceri susține că fostul președinte de raion a fost scos basma curată pentru că a avut susținerea unor persoane din cadrul instituțiilor de drept, dar și din partea lui Vlad Plahotniuc, pentru că o rudă a lui Popescu ar lucra în secția juridică a prim-vicepreședintelui Partidului Democrat.

CITIȚI și „Penalul” ex-președinte al raionului Ialoveni, surprins la o ședință PD. Cum îl „scuză” Sergiu Sârbu

Balaur se plânge și de presiuni din partea unui ofițer de urmărire penală despre care spune că ar fi venit la el de mai multe ori pentru a-l convinge să renunțe la acuzații, chiar dacă Popescu a recunoscut în fața organului de anchetă că a primit suma de bani.

Potrivit lui Balaur, contractul pe care l-a semnat pentru construcția centrului de simpozioane de afaceri în satul Ruseştii Noi, Ialoveni, a fost reziliat, la inițiativa lui Popescu, după ce firma de construcții făcuse carcasa clădirii.

„Lilian Popescu m-a invitat la el și mi-a zis să depun benevol cerere de reziliere a contractului până la sfârșitul lunii septembrie 2013, pentru că altfel va fi rău. Pe lângă el erau reprezentanți de la PDM, pe care nu-i cunoșteam. Proiectul a fost retras, 25 000 de euro i-a luat și la pedeapsă. Uitați-vă ce trib de aborigeni e în țara noastră. În fiecare demers al procurorilor scrie ca Balaur Vladimir să nu aibă acces la mass-media. Consiliul raional Ialoveni îi este dator firmei „Supersonic” cu 700 000 de lei (pentru lucrul făcut – n.r.). Fostul președinte al raionului trebuie să stea la pușcărie, dar urmărirea penală în privința lui s-a oprit. Dacă Popescu a recunoscut că a luat suma, de ce nu este pedepsit? Sau 25 000 de euro au plecat în altă parte?”, mai scrie Vladimir Balaur.

Citiți continuarea articolului AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md