20:22:32 24.09.2023
Stiri

VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”

Anticorupție 05.06.2020 11:38 Vizualizări11593 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...” Captură


Deputații Iurie Reniță și Lilian Carp au prezentat astăzi noi imagini cu președintele Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Șeful statului se laudă celor doi interlocutori că prezintă rapoarte „țâță” conducerii Federației Ruse. Totodată, acesta are doar cuvinte de laudă la adresa vicepremierului Dmitri Kozak.

Din imaginile prezentate se vede cum președintele Dodon discută relaxat cu Plahotniuc și Iaralov. „Nu, eu scriam... Eu scriam, era țâță, eu tot timpul îi scriu notele lui... Putin”, le spune fălos Dodon lui Plahotniuc și Iaralov.

Ulterior, cei trei discută despre viitorul acord de constituire a coaliției de guvernare PSRM – PD.

Potrivit deputatului PAS, Lilian Carp, aceste înregistrari ar fi venit pe adresa deputatului Iurie Reniță chiar de la Procuratura Generală (PG).

„Să știți că aceste materiale vin de la Procuratura Generală. Să știți că aceste materiale au fost ridicate încă în vara anului trecut. E vorba de un stick de 16 G. Deci, la procuratură sunt aceste materiale, inclusiv acelea în care procurorul general îi trasmite priveturi (salutări n.r.) lui Slavic (Platon n.r.). Exact acolo se află și celelate materiale în care Slavic dă lecții cum trebuie de făcut un atac raider. PG are aceste materiale video, care cad sub incidența de trădare de patrie și corupție. În condițiile în care președintele R. Moldova face note informative „țâță” pentru președintele altui stat... Anterior el a spus că se afla într-o speț-operație (operațiune specială n.r.) organizată de serviciile secrete ale altui stat. Cerem PG să se autosesizeze, iar procurorului general să se apuce de treabă”, a spus Carp, într-o conferință de presă la Parlament.

Totodată, deputatul a subliniat că există o comunicare cu PG pe acest subiect și dă asigurări că imaginile prezentate nu sunt montate. „Procurorul trebuie să se apuce de lucru, inclusiv cu furtul miliardului și cu toate celelalte dosare. Dodon încearcă să mușamalizeze toate aceste lucruri, alții încearcă să facă, să desfacă alianțe. Cert este că nu pot oligarhii să lupte contra oligarhilor”, a punctat deputatul PAS.

La rândul său, deputatul Iurie Reniță afirmă că mai puțin contează cine a expediat aceste imagini.

„Contează actul de trădare de patrie și corupție”, a afirmat Reniță, care anterior a publicat și imaginile în care Plahotniuc îi întinde o pungă cu bani președintelui Dodon, iar acesta roagă să i-o transmită lui „Cornel”, care trebuie „să plătească luni salariile”.Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md