10:44:00 26.02.2024
Stiri

VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Anticorupție 18.05.2020 11:12 Vizualizări6072 Autor: Ziarul National
VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova Captură


Deputatul Iurie Reniță insistă că Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) ar fi fost finanțat ilegal, iar în acest sens a prezentat astăzi imagini video în care apar Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vlad Plahotniuc. Filmarea e de la întâlnirea din iunie 2019, atunci când Igor Dodon a fost la sediul PD, pentru a negocia cu Plahotniuc un acord de coaliție dintre PSRM – PD, care includea și federalizarea R. Moldova.

În imagini se vede cum Plahotniuc intră în încăpere cu o pungă neagră, în care ar fi bani pentru finanțarea PSRM. Din secvența de câteva secunde se vede că Dodon refuză să pună mâna pe sacoșă, însă îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (Botnari n.r.), care la rândul său o va transmite lui Cornel (cel mai probabil Corneliu Furculiță, deputat PSRM n.r.).

Banii respectivi ar fi fost pentru salarizarea socialiștilor.

Dodon: Iar umblați cu culioașili (pungile - n.r.)?

Plahotniuc: Eu nu știu cât Costea mi-a dat...

Dodon: Dați-i lui Costea și mâine o să-i dea lui Cornel, pentru că eu la 5 zbor... el trebuie să dea salariile...

În acel moment, Plahotniuc i se adresează lui Serghei Iaralov.

- Odtai Coste (transmite-i lui Costea n.r.).

Plahotniuc: El trebuie să-i dea lui Cornel?

Dodon: Da, ei între dânșii se vor lămuri...

Deputatul Reniță consideră că există temei ca Procuratura Generală să-l tragă la răspundere pe șeful statului. Acesta este nemulțumit de faptul că procurorii au decis pe 6 martie să nu înceapă urmărirea penală pe faptul finanțării ilegale a PSRM, în baza declarațiilor lui Dodon care spunea, la aceeași întâlnire, că primea lunar din Federația Rusă până la un milion de dolari pentru finanțarea partidului.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md