21:22:07 30.09.2020
 
Stiri

Dodon, de aceeași părere cu Șor în privința Raportului Kroll: „A fost o filieră GREȘITĂ, pentru ca organele de stat să se ocupe cu altceva”

Anticorupție 14.05.2020 16:48 Vizualizări748 Autor: Ziarul National
Dodon, de aceeași părere cu Șor în privința Raportului Kroll: „A fost o filieră GREȘITĂ, pentru ca organele de stat să se ocupe cu altceva”


Președintele Igor Dodon consideră că raportul companiei „Kroll” privind frauda bancară, pentru care statul a plătit bani grei, mai mult a încurcat decât a ajutat la identificarea persoanelor care se fac vinovați de așa-zisul „furt al miliardului” din 2014. Aceeași opinie a fost anterior exprimată și de Ilan Șor.

„Raportul Kroll a fost o filieră greșită pentru ca organele de stat să se ocupe cu altceva”, a declarat astăzi șeful statului, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. În același context, Dodon a punctat că investigațiile au fost mai mult mimate.

Anterior au existat voci critice atât în rândul politicienilor, cât și al experților în ceea ce privește eficiența și oportunitatea implicării „Kroll” în investigarea fraudei, mai ales că pentru activitatea companiei statul a și cheltuit o sumă importantă.

Avocatul regal britanic, James Ramsden, a declarat despre rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 că nu ar conține argumente și dovezi, ci „simple impresii și presupuneri”, care sunt prezentate ca adevărul absolut. Raportul Kroll, spunea avocatul, a utilizat anumite date în contradicție cu legislația națională și internațională, scrie tvc.md.

„Rapoartele Kroll nu încearcă să analizeze datele și dovezile că înainte de 2013 BEM a fost deținută de stat și a fost controlată de Vlad Filat”, a preciza, anterior avocatul britanic. Fostul director al CNA, Viorel Chetraru, a criticat în termeni duri raportul Kroll spunând, în 2015, că acesta este „numai pentru beletristică şi deranjuri publice”.

De menționat că, anterior, și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a afirmat că raportul Kroll a indus în eroare, în multe privințe, organele de anchetă. Șor afirma că raportul Kroll-2 nu scoate nimic nou la iveală și lasă societatea civilă cu mai multe întrebări. Mai mult, acesta a declarat acum câțiva ani că i s-ar fi propus chiar să mituiască Kroll, ca numele său să nu apară în raport.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md