20:43:18 30.09.2020
 
Stiri

DOC // Președintele Dodon este acuzat că vrea să pună cruce pe anii de pușcărie ai lui Veaceslav Platon

Anticorupție 20.05.2020 18:10 Vizualizări1467 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele Dodon este acuzat că vrea să pună cruce pe anii de pușcărie ai lui Veaceslav Platon deschide.md


Președintele Igor Dodon și procurorul general Alexandru Stoianoglo sunt acuzați că ar încerca să-l scoată basma curată pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. Cei doi au afirmat că Platon nu ar avea nimic cu furtul miliardului din sistemul bancar, iar principalul beneficiar al banilor sustrași din sistemul bancar este Vlad Plahotniuc.

„Dl Stoianoglo a raportat că renumitul jaf a fost organizat de oligarhul fugar Plahotniuc și că acesta a furat 100 de milioane de dolari. Nu-i rău, dar unde sunt celelalte 900 de milioane, dle Stoianoglo? Dacă ținem bine minte matematica și știrile începând cu 2015, din BEM s-a furat un miliard. Iar un miliard fără 100 de milioane face exact 900 de milioane de dolari. Suntem bucuroși, dle Stoianoglo, că Plahotniuc și coțcarii lui vor ajunge în pușcărie, pentru că au furat 10% din suma jefuită din bancă. Foarte straniu că dl procuror nu a fost informat despre celelate 900 de milioane”, se arată într-un material realizat de argumentul.info.

De asemenea, în material se atrage atenția că Stoianoglo a raportat că Platon nu ar avea nicio tangență cu furtul miliardului.

„Se dovedește că Platon, condamnat anterior pentru jaful bancar, dar și pentru alte crime și care este căutat și în Rusia pe dosarul de spălare a 20 de miliarde de dolari prin intermediul tuturor instanțelor posibile și imposibile din R. Moldova, în opinia lui Stoianoglo este… nevinovat! Apropo, o nouă instanță a emis o decizie în privința lui Platon chiar săptămâna trecută. În lipsa lui Plahotniuc și aproape la un an după ce oamenii lui au pierdut puterea în țară. Amintim acest lucru pentru că anume pe ei Stoianoglo i-a învinuit pentru soarta grea a lui Platon în timpul anchetei și a judecăților. Ne bucură faptul că pe Plahotniuc îl așteaptă pedeapsa binemeritată. Dar versiunea enunțată de Stoianoglo depășește orice limite logice. Stoianoglo le-a propus cetățenilor să considere că tot ce a furat Platon este furat de Plahotniuc, iar Platon este o victimă nevinovată”, se arată în material.

Citește și: VIDEO // Procurorul general susține că acuzatorii vor cere REVIZUIREA dosarului care îl vizează pe Veaceslav Platon: „A fost condamnat ilegal”; „Unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc”

Sursa citată mai menționează că Platon ar urma să fie eliberat. „Asta pentru că Platon va finanța campania preelectorală a lui Dodon. Suma a și fost stabilită – 10 milioane de euro. Dodon își dorește foarte mult resurse financiare suplimentare pentru alegeri, deoarece fluxurile sale de numerar din schemele de contrabandă cu țigări au scăzut din cauza coronavirusului, iar alte „teme” de jefuire a bugetului, deși funcționează, s-au redus mult”, subliniază argumentul.info.

„Am revăzut briefingul procurorului general și am înțeles, la un moment dat, că îi tremură vocea, că arată foarte nervos și chiar pare un suferind. Și aici a murit speranța. Poate că, într-adevăr, a fost indus în eroare de Platon și Dodon? Fac publice toate documentele uneia dintre companiile străine ale lui Platon – „Simbol Wood”, acea pe care Platon a dat-o ca avans sau gaj lui Dodon. Sau poate chiar și unora dintre oamenii Dvs., dle Stoianoglo? Din documente se vede că această companie a fost trecută din 15 mai curent pe o persoană cu numele Likanov Oleg. Din documentele companiei reiese că dispune de circa 2,5 milioane de euro. Sub formă de mijloace financiare, precum și hârtii de valoare ale „Gazprom” și altor companii. Căutând în Internet, nu este atât de greu să stabilești că conturile ei au fost puse sub sechestru de procuratură pe timpurile lui V. Morari și А. Bețișor, pe cauzele penale ale lui Platon, dar nu demult activele acesteia au fost deblocate și rescrise pe altă persoană. Verificați această companie. Și veți înțelege cum stau lucrurile”, se arată în material.

Continuare și DOCUMENTELE prezentate le găsiți AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md