20:39:34 18.05.2024
Stiri

Pe ce ar trebui să doarmă bebeluşii pentru a reduce riscul alergiilor?

Reportaj 10.09.2014 07:19 Vizualizări1665 Autor: Ziarul National


Pe ce ar trebui să doarmă bebeluşii pentru a reduce riscul alergiilor? sursa: descopera.ro

Sugarii care dorm pe o blană de oaie sau sunt plimbaţi într-un cărucior căptuşit cu blăniţă naturală, în primele trei luni de viaţă, au un risc mult mai mic de a dezvolta astm şi alte probleme alergice până la vârsta de 10 ani, arată un studiu realizat în Germania.

Microorganismele de pe pielea animalelor ar putea avea un efect protector împotriva bolilor alergice, deoarece întăresc sistemul imunitar, cred cercetătorii.

Rezultatele studiului, potrivit descopera.ro, susţin aşa-numita „ipoteză a igienei”, conform căreia curăţenia excesivă, de care societatea modernă a devenit obsedată, duce la dezechilibrarea sistemului imunitar; acesta, nemaifiind „antrenat” corect, prin contactul cu o varietate de germeni, poate ajunge să funcţioneze necorespunzător, ceea ce poate duce la apariţia bolilor alergice şi a celor autoimune.

În cursul acestui an, un reputat specialist în domeniu a făcut o serie de recomandări neaşteptate, precum a mânca bucăţelele de mâncare căzute pe jos, pentru a combate riscul bolilor alergice provocate de insuficienta expunere a sistemului imunitar la germeni. De asemenea, s-a observat că acei copii care cresc intrând în contact cu animale – nu numai cei care trăiesc în mediul rural, ci şi cei care, pur şi simplu, au un câine sau o pisică acasă – sunt mai puţin predispuşi la astm şi alergii.

În cadrul noului studiu, cercetătorii au urmărit 2 441 de copii germani până la vârsta de zece ani; 55% dintre aceştia dormiseră pe blănuri naturale în primele trei luni de viaţă.

În cazul copiilor care dormiseră pe blănuri, probabilitatea de a suferi de astm până la șase ani era cu 79% mai mică, comparativ cu copiii care nu fuseseră expuşi la blănurile de animale. Până la vârsta de zece ani, riscul de a face astm era cu 41% mai mic.

Pieile şi blănurile de animale, cred oamenii de ştiinţă, ar putea adăposti microorganisme importante pentru antrenarea eficientă a sistemului imunitar. Studii viitoare urmează să confirme corelaţiile observate.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md