06:26:47 17.06.2024
Stiri

Tratamentul MINUNE pentru cancer. Bolnavul s-a vindecat total de boală într-un an grație unei terapii epocale. Cum funcționează tratamentul

Actualitate 16.05.2024 12:58 Vizualizări2358 Autor: ZiarulNational
Tratamentul MINUNE pentru cancer. Bolnavul s-a vindecat total de boală într-un an grație unei terapii epocale. Cum funcționează tratamentul


Cancerul este cea mai mortală boală de pe Pământ, ea omorând numai puțin de 1,82 de milioane de oameni în lume, în anul 2022, după datele oficiale publicate de Statistica. Dar acum un tratament minune pentru cancer a fost realizat în Australia, unde un bolnav de cancer la creier s-a vindecat printr-o nouă terapie.

Un doctor de top din Australia, Richard Scolyer s-a vindecat de cancer la creier, la un an după ce a fost supus unui prim tratament epocal pentru glioblastom, potrivit BBC News.

Terapia experimentală a stimatului patolog se bazează pe propriile sale cercetări de pionierat asupra melanomului. Subtipul de glioblastom al profesorului Scolyer este atât de agresiv, astfel că majoritatea pacienților supraviețuiesc mai puțin de un an.

Dar marți, 14 mai 2024, bărbatul în vârstă de 57 de ani a anunțat că ultima sa scanare RMN nu a arătat din nou nicio recidivă a tumorii. „Ca să fiu sincer, am fost mai nervos decât am fost pentru orice scanare anterioară”, a spus el pentru BBC. „Sunt doar încântat și încântat... nu aș putea fi mai fericit.”

Profesorul Scolyer este una dintre cele mai respectate minți medicale din țară și a fost desemnat ”Australianul Anului” alături de colega și prietena sa Georgina Long, ca recunoaștere a muncii lor care le-au schimbat viața asupra melanomului.

În calitate de co-directori ai Melanoma Institute Australia, în ultimul deceniu, cercetările perechii privind imunoterapia, care utilizează sistemul imunitar al organismului pentru a ataca celulele canceroase, au îmbunătățit dramatic rezultatele pentru pacienții cu melanom avansat la nivel global. Jumătate sunt acum în esență vindecate, de la mai puțin de 10%.

Este acea cercetare pe care profesorul Long, alături de o echipă de medici, o folosește pentru a-l trata pe profesorul Scolyer - în speranța de a găsi un remediu și pentru cancerul său.

În melanom, profesorul Long - ea însăși un renumit medic oncolog - și echipa sa au descoperit că imunoterapia funcționează mai bine atunci când se utilizează o combinație de medicamente și când acestea sunt administrate înainte de orice intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori. Astfel, profesorul Scolyer a devenit anul trecut primul pacient cu cancer la creier care a beneficiat vreodată de imunoterapie combinată înainte de operație.

El este, de asemenea, primul căruia i s-a administrat un vaccin personalizat în funcție de caracteristicile tumorii sale, care sporește puterile medicamentelor de detectare a cancerului. După câteva luni grele de tratament la începutul anului - petrecute cu convulsii epileptice, probleme hepatice și pneumonie - profesorul Scolyer spune că se simte mai sănătos.

„Mă simt cel mai bine după multă vreme”, a spus el, adăugând că s-a întors la exerciții în fiecare zi – ceea ce pentru el înseamnă adesea o alergare obișnuită de 15 km (9,3 mile). Rezultatele de până acum au generat o emoție uriașă că cei doi s-ar putea afla în pragul unei descoperiri care ar putea ajuta într-o zi pe cei aproximativ 300.000 de oameni diagnosticați cu cancer la creier la nivel global în fiecare an.

Prof. Scolyer și Prof. Long au spus anterior că șansele de vindecare sunt „minuscule”, dar speră că tratamentul experimental va prelungi viața profesorului Scolyer și se va traduce în curând în studii clinice pentru pacienții cu glioblastom. „Am generat o mulțime de date, pentru a face apoi o bază pentru următorul pas, astfel încât să putem ajuta mai mulți oameni”, a spus ea.

„Nu suntem încă acolo. Pe ce trebuie să ne concentrăm cu adevărat este să arătăm că acest tip de abordare de imunoterapie combinată înainte de operație funcționează la un număr mare de oameni”.

Profesorul Scoyler a spus că este deja mândru de datele pe care le-a generat tratamentul său și că este recunoscător familiei și echipei sale medicale pentru sprijinirea „acest experiment”. "Mă simt mândru de echipa cu care lucrez. Mă simt mândru că sunt dispuși să-și asume riscul mergând pe această cale." „[Acesta] oferă o speranță că poate este o direcție care merită investigată mai mult”.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 683 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md