05:47:20 14.07.2024
Stiri

Franța începe o investigație la nivel național în urma apariției mai multor cazuri de copii născuți cu malformații ale membrelor

Știri 02.11.2018 10:19 Vizualizări2007 Autor: Ziarul National


Franța începe o investigație la nivel național în urma apariției mai multor cazuri de copii născuți cu malformații ale membrelor

Franța a început o investigație la nivel național privind ratele anormale de copii născuți cu membre lipsă sau malformații ale membrelor în mai multe regiuni ale țării după ce 11 cazuri noi au fost identificate, potrivit CNN.

Deși în octombrie, agenția de sănătate a țării, Santé Publique France, a prezentat șapte cazuri raportate de registrul regional pentru malformații congenitale, Remera, testele suplimentare efectuate în regiunea Ain, au scos la iveală mai multe cazuri suspecte.

„Pentru moment cauza rămâne necunoscută. Ar putea fi o problemă de mediu, ar putea fi din cauza a ceea ce au mâncat sau ceea ce au băut, ar putea fi de la ceva ce au inspirat. Nu știu”, a spus ministrul Sănătății, Agnès Buzyn.

„Pesticidele ar putea fi una dintre cauzele malformațiilor, iar unele dintre ele probabil nici nu mai sunt pe piață, a scris Emmanuelle Amar, directorul Remera, într-un e-mail. Ea a adăugat că, momentan, acestea sunt doar ipoteze. „Aceste cazuri au apărut la un moment dat și apoi au încetat să apară”, a spus ea. „Fie că produsul folosit nu mai este folosit, fie că persoana sau entitatea care îl răspândea nu mai există”.

Agenția franceză de sănătate a spus că, în acest moment, nu există nimic care să indice o cauză comună. Primul pas va fi evaluarea, printre cele 11 cazuri suspectate, a celor care corespund unei ageneze transversale a membrelor superioare (incapacitatea membrelor de a se dezvolta pe deplin), a afirmat Santé Publique într-o declarație citată de hotnews.ro.

Toate cazurile vor fi apoi analizate, iar echipe din mai multe organizații vor investiga ce au în comun familiile afectate. „Acest număr mare de cazuri de copii cu malformații, copii care nu au brațe, există, de asemenea, în Bretania și Loire Atlantique”, a spus Amar într-o declarație. „Dar doar sesizările celor din Bretania au fost luate in considerare”.

Ministrul sănătății a declarat că primele rezultate ale investigației vor fi făcute publice la sfârșitul lunii ianuarie și ancheta în întregime înainte de luna iunie.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md