07:36:01 17.06.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Secția Chirurgie Nou-Născuți de la IMC, renovată cu suportul A.S.I.C.S., a fost inaugurată: ,,Împreună putem face schimbarea"

Actualitate 17.05.2024 21:21 Vizualizări3740 Autor: ZiarulNational
VIDEO, FOTO // Secția Chirurgie Nou-Născuți de la IMC, renovată cu suportul A.S.I.C.S., a fost inaugurată: ,,Împreună putem face schimbarea


Încă o misiune îndeplinită de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.)! Secția Chirurgie Nou-Născuți de la Institutul Mamei și Copilului a fost inaugurată, după o reparație capitală. Lucrările au fost gestionate de MAD-Aid Moldova, asociație care și-a asumat responsabilitatea renovării, dar și colectarea de fonduri, iar A.S.I.C.S. a contribuit cu o donație totală de 400 000 de lei în acest proiect.


După 12 ani de activitate, fondatoarea Asociației MAD-Aid a recunoscut că a implementat cel mai complicat proiect de până acum.

,,Nu era posibil doar cu aportul meu sau al altor câtorva persoane. Dovadă este și ,,Copacul generozității” în care, pe fiecare frunză, este scris numele fiecărui donator. Sperăm că veți fi alături de noi și pentru alte spitale din Moldova. Împreună putem face schimbarea. Mulțumesc tuturor donatorilor!", a declarat fondatoarea Asociației MAD-Aid, Victoria Dunford.

În Secția de Chirurgie a Nou-Născuților de la Institutul Mamei și Copilului sunt realizate cele mai complicate intervenții chirurgicale de care au nevoie bebelușii abia veniți pe lume. Deschisă în 1986, secția nu a beneficiat de reparații timp de aproape 38 de ani, iar medicii dădeau o luptă inegală, în condiții precare, pentru a salva viețile micilor pacienți.

,,În fiecare an, medicii din Secția Chirurgie Nou-Născuți realizează în jur de 700-800 de intervenții chirurgicale. Din parte întregului colectiv IMC, din partea pacienților, vă spun un mare mulțumesc! Sperăm că acesta nu este ultimul proiect în instituția noastră", a menționat director Institutul Mamei și Copilului, Sergiu Gladun.

Preşedintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă, a precizat că nu există apreciere mai frumoasă decât să vezi că suportul pe care îl oferi se materializează în rezultate frumoase.

,,Mulțumim Victoriei Dunford pentru că ne-a atras în acest proiect extrem de important pentru societate. Sunt convins că în viitorul apropiat ne vom reuni aici la inaugurarea unei alte secții. Așa cum sugerează și sloganul A.S.I.C.S. noi - susținem pentru că ne pasă!", a punctat președintele Consiliului A.S.I.C.S.

La eveniment a participat și E.S. Fern Horine, Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în R. Moldova, care a apreciat înalt calitatea lucrărilor și solidaritatea din jurul acestui proiect. Acesta nu este singurul proiect pe care A.S.I.C.S. îl susține la Institutul Mamei și Copilului. Asociația a contribuit suplimentar cu 500 000 de lei pentru renovarea blocurilor sanitare din cadrul secției Lăuzie nr.1, precum și a Secției de vaccinare. În total, contribuția A.S.I.C.S. și a partenerilor noștri la IMC se ridică la peste un milion de lei.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 693 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md