21:53:09 27.05.2024
Stiri

O tânără din Franța, la UN PAS DE MOARTE, după un ritual pe care îl urmează lunar aproape toate femeile

Știri 04.12.2018 12:15 Vizualizări1766 Autor: Ziarul National


O tânără din Franța, la UN PAS DE MOARTE, după un ritual pe care îl urmează lunar aproape toate femeile Sursa: digi24.ro

Estelle, o tânără de 19 ani din Franța, a fost la un pas să își piardă viața după ce a vrut să-și vopsească părul cu un colorant comun, găsit peste tot la vânzare, scrie Le Parisien. Totul din cauza unei substanțe puternic alergice, care se află în aproape toate produsele destinate colorării părului.

Tânăra, care a suferit o reacție alergică severă, a dezvăluit că a apelat la un brand cunoscut de vopsea de păr, care se comercializează în toate supermarketurile.

„Nu mai puteam să respir”, își amintește tânăra, care a documentat reacția alergică prin poze pe care le-a postat pe Facebook, în dorința de a atrage atenția asupra PPD, o substanță chimică folosită în aproximativ 90% dintre produsele de colorare a părului disponibile pe piață. Mama tinerei, Sygrid, a fost martoră la toate aceste momente.

Estelle știa că este alergică la coloranții chimici. Mai făcuse o astfel de reacție, nu la fel de severă, însă. Tocmai de aceea a făcut un test, pe o suprafață mică de piele: a lăsat vopseaua să acționeze timp de 30 de minute, apoi a așteptat 48 de ore până a aplicat produsul pe tot părul. Atunci când a făcut-o însă, reacția a fost rapidă și dramatică.

S-a întâmplat acum două săptămâni, într-o vineri. La câteva ore după ce tânăra și-a schimbat culoarea părului din blond în brunet, partea de sus a feței a începui să i se umfle.

Ajunsă la farmacie, specialiștii i-au prescris antihistaminice și o cremă împotriva pruritului. A urmat tratamentul, însă duminică dimineața, atunci când s-a trezit, a avut un șoc când s-a uitat în oglindă: „Capul meu arăta ca un bec imens”, face haz de necaz tânăra.

Sygrid și-a transportat fiica la spital, unde medicii sunt foarte familiarizați cu acest tip de reacții alergice la PPD sau parafenilendiamina - o substanță care fixează culorile închise, interzisă în fabricarea cosmeticelor pentru față.

Medicii au tratat-o pe tânără cu antihistaminice și corticosteroizi, apoi au trimis-o acasă. Numai că starea fetei se înrăutățea.

„Aveam impresia că mă transform în borcan”, a povestit fata.

Ajunsă cu fiica ei înapoi la urgențe, medicii i-au spus lui Sygrid să nu își facă griji și că alergia va trece de la sine. Deja în panică, femeia și-a transportat fiica la un alt spital. Iar instinctul ei a fost corect, pentru că pe drum starea tinerei s-a agravat: limba a început să i se umfle, ritmul cardiac îi era accelerat și de abia mai respira.

Medicii i-au administrat de urgență adrenalină și au internat-o peste noapte, pentru observație. A doua zi era, din fericire, în afara oricărui pericol.

Estelle spune că, de acum înainte, nu va mai apela la vopsitul părului: „Era să mor”.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md