08:02:56 17.06.2024
Stiri

Un ​avion de transport STRATEGIC al Armatei SUA a adus în R. Moldova echipamente medicale și de apărare. Militarii sosiți vor implementa, alături de omologii moldoveni, tactici pentru asigurarea protecției cetățenilor în cazul situațiilor de urgență

Actualitate 18.05.2024 13:40 Vizualizări1738 Autor: ZiarulNational
Un ​avion de transport STRATEGIC al Armatei SUA a adus în R. Moldova echipamente medicale și de apărare. Militarii sosiți vor implementa, alături de omologii moldoveni, tactici pentru asigurarea protecției cetățenilor în cazul situațiilor de urgență


Un avion de transport strategic al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa a aterizat în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a sprijini exercițiul ,,Scutul Păcii".

Totodată, aeronava C-17 Globemaster III, construită de Boeing Integrated Defense Systems, a adus echipamente medicale și de apărare, care au fost donate Ministerului Apărării, comunică Ambasada SUA în R. Moldova.

Potrivit misiunii diplomatice, la Chișinău au ajus și 35 de militari ai Gărzii Carolinei de Nord.

,,Treizeci și cinci de membri ai Gărzii Carolinei de Nord și ai Forțelor Aeriene ale SUA în Europa vor colabora cu ministerele R. Moldova pentru a implementa tactici de răspuns, având ca scop asigurarea celei mai bune protecții a cetățenilor moldoveni în cazul situațiilor de urgență civilă", subliniază sursa citată.

Aeronava a livrat, de asemenea, echipamente medicale și de apărare pentru a fi donate Ministerului Apărării, ca parte a asistenței prin grant americane.

,,Statele Unite ale Americii sunt mândre să lucreze cu guvernul și cetățenii R. Moldova pentru un viitor democratic, prosper și sigur", cităm din comunicatul Ambasadei SUA.

De menționat că exercițiul „Scutul păcii 2024” se desfășoară începând cu anul 2009. Acesta are ca scop evaluarea subunităţilor Armatei Naționale în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC), care este o condiţie obligatorie pentru participarea în operaţiuni internaționale de menţinere a păcii.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 712 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md