08:04:11 17.06.2024
Stiri

Smart TV-ul poate fi folosit pentru mult mai mult decât a viziona filme: Iată CINCI funcții

Actualitate 17.05.2024 07:30 Vizualizări4090 Autor: ZiarulNational
Smart TV-ul poate fi folosit pentru mult mai mult decât a viziona filme: Iată CINCI funcții


Televizoarele inteligente au înlocuit aproape complet televizoarele convenționale. Numai în Spania, se estimează că 64,1% din toate gospodăriile au cel puțin unul. Marea diferență cu care toată lumea se laudă și de ce majoritatea își doresc să aibă unul, este posibilitatea de a viziona seriale și filme în streaming.

Cu toate acestea, funcțiile unui televizor conectat la rețea merg mult mai departe. Aflăm alte 5 funcții interesante, în continuarea articolului.

Sosirea televizoarelor inteligente în viața multor familii a lăsat loc nu numai posibilitatea de a viziona canale liniare. Cu aceste dispozitive, tot mai mulți oameni și-au spus „la revedere” programării TDT și decid ce vor să vizioneze pe Netflix, Prime Video, HBO Max și alte platforme video online. Deși o mare parte a utilizatorilor care cumpără un televizor inteligent fac acest lucru pentru cele menționate mai sus, aceste dispozitive sunt folosite pentru mult mai mult. În cazul în care doriți să profitați la maximum de Smart TV-ul din casă, vă lăsăm toate utilizările pe care le puteți oferi, dincolo de streaming.

De la televizorul conectat, puteți controla restul dispozitivelor IoT pe care le aveți în casă. Majoritatea televizoarelor inteligente sunt compatibile cu Google Assistant sau Amazon Alexa. Datorită acestei funcții, putem folosi televizorul ca și cum ar fi un difuzor inteligent. Astfel, puteți aprinde și stinge luminile, puteți seta o alarmă pe ceasul deșteptător sau, cere robotului dvs. de curățare să aspire casa. Toate acestea, in timp ce dvs stați pe canapea și vă uitați la emisiunea preferată. În plus, există aplicații precum Xiaomi Home care sunt disponibile în magazinele de aplicații pentru televizoarele inteligente. Cu ele, utilizatorii își pot gestiona dispozitivele inteligente, chiar dacă televizorul pe care îl aveți nu funcționează cu un asistent vocal, conform adslzone.net.

2. Efectuați apeluri video de la televizor

Există televizoare inteligente cu camere web integrate, dar există și opțiunea de a cumpăra una separat sau de a folosi telefonul mobil pentru a vă urmări. Indiferent de metodă, este posibilă utilizarea televizorului ca ecran pentru videoconferințele de lucru sau cu prietenii. Platformele compatibile cu televizoarele inteligente variază în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați. Cu toate acestea, unele dintre aplicațiile care au lansat versiuni compatibile sunt Google Duo sau TrueConf.

3. Jucați-vă cu Smart TV și fără consolă

Mulți utilizatori folosesc televizorul pentru a se juca pe PlayStation printr-un cablu HDMI. Dar, știați că există posibilitatea de a vă juca cu Smart TV fără a fi nevoie să vă conectați PlayStation sau Xbox? Mai multe companii au creat servicii de cloud gaming pentru a nu depinde de consolă. De exemplu, cele mai populare opțiuni sunt NVIDIA GeForce Now și Xbox Game Cloud. Totuși, pentru a putea juca fără erori, este indicat să aveți o conexiune la Internet stabilă și rapidă.

4. Antrenor personal pe Smart TV

Uneori, poate fi dificil să începeți o rutină de exerciții fizice și să lăsați deoparte un stil de viață sedentar. Cu toate acestea, cu un Smart TV, primul pas poate fi mai ușor. Dacă nu vreți să mergeți la sală sau nu vă puteți permite, pe internet există mulți antrenori personali cu rutine adaptate la toate nivelurile. De exemplu, pe YouTube, putem ține pasul cu Patry Jordan la @gymvirtual și cu mulți alți creatori de conținut de fitness. Pe de altă parte, dacă sunteți abonat la Netflix, vă puteți bucura de întreaga colecție Nike Training Club disponibilă pe platformă, cu antrenamente mai mult sau mai puțin intense.

5. Ramă foto cu ecran

Dacă nu folosiți televizorul, îl puteți folosi ca rama foto, pentru a decora sau a da atmosfera în casa dvs. Puteți selecta imaginile din Google Foto, disponibile pe Android TV sau din sistemul Google Cast. O altă opțiune este să adăugați fotografii prin sisteme precum Miracast, care vă permit să clonați întregul ecran al telefonului mobil pe televizor. În cazul în care aceste idei nu vă pot convinge din cauza posibilității de a afișa o imagine secretă din galeria dvs, puteți opta și pentru imagini sau videoclipuri de pe Internet. Din browser sau de pe YouTube, puteți căuta fundaluri interesante pentru a vă decora camera de zi după cum doriți. O sobă aprinsă sau ploaia văzută de la o fereastră pot transmite calmul de care aveți nevoie în casa dvs. În plus, aceste funcții sunt ideale și pentru date speciale, deoarece puteți pune un brad de Crăciun sau un Moș Crăciun care coboară pe horn, sau un cimitir de Halloween


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 712 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md