06:04:13 17.06.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Atac ucrainean asupra unei baze rusești din Crimeea. Trei avioane de luptă au fost DISTRUSE și mai multe clădiri avariate

Actualitate 17.05.2024 18:29 Vizualizări1209 Autor: ZiarulNational
VIDEO, FOTO // Atac ucrainean asupra unei baze rusești din Crimeea. Trei avioane de luptă au fost DISTRUSE și mai multe clădiri avariate


Atac ucrainean asupra bazei militare Belbek din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Trei avione de luptă ruse au fost distruse și mai multe clădiri au fost avariate, transmite vineri, 17 mai, EFE.

Avariile afectează baza situată în apropiere de oraşul-port Sevastopol, cel mai important din Crimeea. Imaginile au fost făcute miercuri, după două zile consecutive de atacuri ucrainene în zonă.

Imaginile - captate de către compania americană BlackSky şi compania de tehnologie spaţială Maxar - arată două avioane arse pe pista principală de pe aeroportul militar Belbek, în timp ce un al treilea staţionează pe un terasament de protecţie, explică CNN.

De asemenea, în imagini poate fi văzută o clădire distrusă şi o alta, în apropiere, care a suferit pagube importante.

Postul de televiziune american aminteşte că Mihail Razvojaev, guvernatorul numit de ruşi la Sevastopol, declarase pe Telegram că ruşii au respins cu succes un atac masiv al inamicului asupra oraşului-port.

Razvojaev a spus că au fost distruse „zeci” de aparate aeriene fără pilot şi „peste cinci drone marine”. Oraşul a suferit o întrerupere parţială a energiei electrice din cauza unor resturi de drone care au căzut pe un transformator, a adăugat el.Potrivit CNN, un grup insurgent ucrainean din Crimeea, numit Ateş, a afirmat pe canalul său Telegram, după cel de-al doilea atac, că un depozit de artilerie de pe aerodromul Belbek a fost avariat.

„De asemenea, au fost înregistrate pagube semnificative la infrastructura aerodromului ca urmare a unei detonări secundare”, indică Ateş.

Cu toate acestea, niciuna dintre imaginile din satelit văzute de CNN nu arată vreun semn de lovire a vreunui depozit de rachete sau de muniţii de artilerie ori de detonări secundare.

Armata rusă a înregistrat progrese în estul Ucrainei în ultimele săptămâni din cauza lipsei de muniţie şi de personal de care duc lipsă forţele ucrainene, Kievul insistând pe lângă aliaţii săi pentru mai multe livrări de arme pentru a contracara ofensiva rusă.

Cu toate acestea, Ucraina îşi amplifică atacurile cu rachete şi drone în Crimeea ocupată şi asupra navelor ruse din Marea Neagră, provocând daune semnificative flotei Moscovei şi unora dintre instalaţiile armatei sale în peninsulă.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 681 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md