07:09:09 17.06.2024
Stiri

FOTO // Maia Sandu a primit ASIGURĂRI ferme la Berlin din partea cancelarului Olaf Scholz și președintelui Frank-Walter Steinmeier: Germania susține aderarea R. Moldovei la UE

Actualitate 17.05.2024 19:32 Vizualizări1890 Autor: ZiarulNational
FOTO // Maia Sandu a primit ASIGURĂRI ferme la Berlin din partea cancelarului Olaf Scholz și președintelui Frank-Walter Steinmeier: Germania susține aderarea R. Moldovei la UE


,,Germania este un puternic și important aliat al R. Moldova, în drumul spre Uniunea Europeană, democrație și prosperitate", a declarat astăzi la Berlin președinta Maia Sandu, în cadrul întrevederilor cu omologul german Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz, președinta legislativului Bärbel Bas și membrii comisiilor parlamentare pentru afaceri externe și afaceri europene.

În cadrul întrevederilor cu oficialii germani, șefa statului a discutat despre cooperarea dintre cele două state în domeniul economic. ,,Asta ne va ajuta să dezvoltăm economia și să creăm locuri de muncă sigure și bine plătite. Germania este unul dintre principalii noștri parteneri comerciali și o importantă sursă de investiții. Ne propunem să aprofundăm aceste legături economice", a precizat Sandu.

Liderii germani i-au dat asigurări șefei statului că șusțin aderarea R. Moldovei la UE, astfel încât cetățenii noștri să trăiască în pace, bună înțelegere și prosperitate.

,,Aspirațiile noastre europene și reformele pe care le realizăm au fost o temă importantă a discuțiilor de azi. În acest context, l-am invitat pe cancelarul federal Scholz la Chișinău să vadă pașii pe care îi facem în calea noastră de modernizare", a menționat președinta Maia Sandu.

În același timp, Maia Sandu a transmis un puternic mesaj de recunoștință tuturor cetățenilor germani.

,,Țara lor ne-a fost alături în crizele din ultimii doi ani, oferind sprijin datorită căruia îmbunătățim calitatea vieții din R. Moldova, investim în infrastructură, avansăm reforme și consolidăm securitatea statului, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță", a conchis Maia Sandu.

Stiri relevante
16.06.2024 10:22 691 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md