18:07:33 22.03.2023
Stiri

Flux de peste jumătate de MILION de persoane la frontieră, de la instituirea Codului galben de COVID-19 în R. Moldova: „Nu s-a reușit a stopa virusul”

Moldovenii în lume 15.04.2020 13:59 Vizualizări4079 Autor: Ziarul National
Flux de peste jumătate de MILION de persoane la frontieră, de la instituirea Codului galben de COVID-19 în R. Moldova: „Nu s-a reușit a stopa virusul”


Începând cu data de 24 februarie curent, când în R. Moldova a fost declarat Cod galben de epidemie privind infecția cu COVID-19, și până în prezent, frontiera de stat a fost traversată de peste 500 de mii de persoane.

Totodată, de pe 17 martie curent, când în R. Moldova a fost instituită stare de urgență, fluxul zilnic de persoane la frontieră se situează între 2 000 - 3 000, toate persoanele fiind cetățeni ai R. Moldova.

„Colegii de la Poliția de Frontieră au întreprins toate măsurile pentru a nu admite pătrunderea acestui virus pe teritoriul R. Moldova. Evident, acest lucru nu a reușit, având în vedere un așa flux mare de persoane, dar și toate formele ascunse ale acestui virus, mai este și iresponsabilitatea unor cetățeni...”, a declarat astăzi, într-un briefind de presă, ministrul de Interne Pavel Voicu.

Oficialul a rugat cetățenii care vin în R. Moldova să fie sinceri atunci când îndeplinesc anchetele la frontieră, să spună exact unde pleacă, să recunoască dacă au fost în contact cu persoane bolnave de COVID-19, să semneze declarația pe proprie răspundere că vor procura polița de asigurare medicală obligatorie în decurs de 72 de ore și să stea în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

CITIȚI și Obligația impusă de autorități dă roade: Numărul polițelor de asigurare medicală procurate în ultima lună a crescut de ȘAPTE ori față de aprilie 2019

Menționăm că, pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 18 084 de traversări, dintre care un număr mai mare, 12 172, sunt treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu numărul total de persoane înregistrat în prima săptămână a lunii aprilie, această cifră este în descreștere cu 12%.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md