21:24:31 27.05.2024
Stiri

Ludovic Orban, LĂUDAT pentru că a condiționat sprijinul financiar pentru Guvernul Chicu: „PRIMUL premier care a avut curajul să pună condiții… Aceste condiții pun pe primul loc beneficiul cetățenilor R. Moldova și nu pe cel al CORUPȚILOR RUSOFILI”

Politică 10.01.2020 10:09 Vizualizări3577 Autor: Ziarul National
Ludovic Orban, LĂUDAT pentru că a condiționat sprijinul financiar pentru Guvernul Chicu: „PRIMUL premier care a avut curajul să pună condiții… Aceste condiții pun pe primul loc beneficiul cetățenilor R. Moldova și nu pe cel al CORUPȚILOR RUSOFILI”


„Ludovic Orban este primul premier al României care a avut curajul să pună condiții sprijinului României pentru R. Moldova. Mai mult, a cerut și Comisiei Europene să condiționeze strict acordarea fondurilor europene R. Moldova de îndeplinirea reală a reformelor”, a declarat deputatul de la București, Matei Dobrovie.

Potrivit lui Dobrovie, cetățenii R. Moldova nu vor fi privați de sprijinul României: „Poate părea contraintuitiv, dar aceste condiții pun pe primul loc beneficiul cetățenilor R. Moldova și nu pe cel al corupților rusofili ce o conduc acum. Guvernul din R. Moldova, indiferent de culoare, are nevoie neapărat de sprijinul financiar al României și al UE, așa că va fi constrâns să respecte principiile democratice”.

Citește și: Guvernul Chicu NU este considerat „un partener SERIOS” de către România. Ce a spus premierul de la București despre Guvernul PSRM

De asemenea, acesta amintește că până acum sprijinul financiar al României pentru R. Moldova era necondiționat și era luat ca un dat de Guvernul de la Chișinău.

„Pentru guvernele pesediste nu a contat nici măcar faptul că s-au încălcat drepturile omului în R. Moldova, că s-a furat peste noapte un miliard de dolari, că s-a invalidat ilegal mandatul unui primar ales și nici faptul că toată justiția era controlată de un oligarh mafiot, Vladimir Plahotniuc. Dând bani, România a încurajat de fapt aceste practici, iar finanțarea a avut doar efect punctual, fără schimbări structurale pentru populație. În schimb, oligarhii au putut astfel să își mențină puterea și să se îmbogățească și mai mult pe spatele cetățenilor”, a adăugat acesta.

Parlamentarul de la București consideră că declarația lui Ludovic Orban a fost foarte apreciată de societatea civilă de peste Prut, „fiind considerată dovada înțelegerii realității politice și sociale din R. Moldova”. „Intrăm pe o traiectorie corectă, în ciuda conducerii proruse de la Chișinău, iar pe termen lung asta va ajuta relația România - R. Moldova - Uniunea Europeană”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md