04:23:13 13.06.2024
Stiri

Guvernul Chicu NU este considerat „un partener SERIOS” de către România. Ce a spus premierul de la București despre Guvernul PSRM

Politică 08.01.2020 15:55 Vizualizări3520 Autor: Ziarul National
Guvernul Chicu NU este considerat „un partener SERIOS” de către România. Ce a spus premierul de la București despre Guvernul PSRM


Guvernul Ion Chicu nu este considerat un parteneri serios de către autoritățile de la București și asta pentru că nu conferă garanția unui parcurs proeuropean al R. Moldova. Declarația a fost făcută de premierul României, Ludovic Orban, în cadrul unei declarații de presă la Bruxelles.

„După moțiunea de cenzură depusă de PSRM, care a adus la căderea Guvernului Maia Sandu, iar ulterior la formarea unui guvern PSRM fără singura forță politică clar proeuropeană și care avea girul nostru și nu numai al nostru și ne conferă garanția unui parcurs european pentru R. Moldova… Tot ceea ce s-a întâmplat în R. Moldova reprezintă o involuție, care ne creează îngrijorare. Din punctul nostru de vedere nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern”, a declarat premierul României, citat de infoprut.ro.

De asemenea, Ludovic Orban a cerut oficialilor europeni „maximă circumspecție” și „maximă exigență” în legătură cu ce se întâmplă în R. Moldova.

„În ceea ce privește poziția pe care am exprimat-o, atât comisarului pentru Extindere cât și altor social-europeni a fost aceea de a privi cu maximă circumspecție și cu maximă exigență tot ceea ce se întâmplă în R. Moldova și, practic, dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce privește parcursul european, Uniunea Europeană, Comisia Europeană să acționeze în consecință”, a conchis oficialul de la București.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md