12:54:09 27.10.2021
Stiri

Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Lilian Carp, MUSTRAȚI de vicepreședintele PAS pentru că l-au IGNORAT pe Dodon? „În unele situații foarte sensibile, aceste opinii separate poate nu-și au rostul”

Politică 18.09.2019 10:18 Vizualizări4201 Autor: Ziarul National
Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Lilian Carp, MUSTRAȚI de vicepreședintele PAS pentru că l-au IGNORAT pe Dodon? „În unele situații foarte sensibile, aceste opinii separate poate nu-și au rostul”


Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, recunoaște că în interiorul Blocului „ACUM” sunt deputați care au opinii separate în ceea ce privește unele aspecte ale cooperării cu PSRM. Acesta spune că, în unele situații, aceste opinii separate nu și-ar avea rostul și că majoritatea deputaților Blocului „ACUM” nu împărtășesc opiniile separate ale deputaților Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Lilian Carp, care au părăsit luni sala Parlamentului, în momentul în care președintele Igor Dodon a rostit un discurs.

„E adevărat, aceste lucruri se întâmplă. Noi în cadrul Blocului „ACUM” suntem un grup de oameni liberali, cu viziuni democratice și disciplina de partid sau disciplina de fracțiune, iar în cazul unor colegi de-ai noștri din bloc, care, de fapt, nici nu sunt membri de partid, e de înțeles că sunt opinii separate. În unele situații foarte sensibile și aceste opinii separate poate nu-și au rostul, când e vorba de soarta republicii, de viitorul cetățenilor, de calitatea vieții în R. Moldova, pentru că acolo ar trebui să fim uniți. Dar când vine vorba de niște poziții ideologice, principiale ale unora dintre colegii noștri, noi îi înțelegem. Chiar dacă nu împărtășim aceste opinii separate, nu putem să-i forțăm pe colegii noștri să voteze într-un anumit fel sau să acționeze într-un anumit fel”, a declarat Popșoi pentru Europa Liberă.

Acesta a explicat de ce nu poate fi impusă o disciplină de partid, mai ales în privința votării unor chestiuni în Parlament.

„Ar putea să zică că mandatul vine direct de la cetățeni și atunci avem o libertate de acțiune mult mai mare, dar e bine să judecăm deputații, ca și pe oricare alt cetățean, după acțiuni. Unele acțiuni pot fi justificate, iar altele ar putea să nu fie justificate. E la îndemâna cetățenilor să judece. E cert că sub aspect politic e important să stăm grămăjoară, pentru că numărul nostru este și așa inferior celor din PSRM. E bine să valorificăm unitatea noastră pentru a fi mai competitivi în cadrul diferitelor discuții, negocieri, pentru că fiecare decizie importantă este rezultatul unor negocieri foarte și foarte asidue. E important că se ajunge la compromis până la urmă și maturitatea politică prevalează. E bine că se întâmplă acest lucru în rândul tuturor colegilor noștri”, a conchis Popșoi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

De ale lui Sulac... 18.09.2019 11:39

”Foaie verde ș-un Păășoi, Ce e bine in kolhoz la noi !”

Titirez 18.09.2019 13:15

Cei trei să facă bine să se unească cu PUN si SALARU ! Va fi cea mai puternică formatiune politică din BASARABIA ! STRÂNGETI RĂNDURILE , domnilor , și la viitoarele alegeri veți rade tot in jur ! ROMANIA VĂ SUSTINE !! SIGUR !!!!!!!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md