09:17:28 08.12.2021
Stiri

Vlad Filat OPTEAZĂ pentru organizarea unui REFERENDUM. Ar putea avea loc pe 30 NOIEMBRIE

Politică 22.06.2014 13:09 Vizualizări3489 Autor: Ziarul National
Vlad Filat OPTEAZĂ pentru organizarea unui REFERENDUM. Ar putea avea loc pe 30 NOIEMBRIE


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, este de părere că „frații mai mici ai comuniștilor” (Partidul Socialiștilor - n.r.) nu-și doresc un referendum privind alegerea vectorului de dezvoltare a R. Moldova, dar urmăresc doar să-și justifice banii pentru „zarnițele” organizate în fața Guvernului și Parlamentului.

În același timp, liberal-democratul optează pentru organizarea unui referendum privind adăugarea unui articol nou în Constituția R. Moldova care să se refere la calea pe care ar trebui să meargă ţara – aderarea la Uniunea Europeană.

„Nu cred că socialiștii merită prea multă atenție în ceea ce privește organizarea unui referendum privind alegerea vectorului de dezvoltare a țării. Dacă am satisface tot ce spun ei, atunci nu am avea timp să realizăm lucruri concrete pentru R. Moldova. Cetățenii noștri nu ar fi călătorit fără vize în țările UE, iar pe 27 iunie nu semnam Acordul de Asociere și de Liber Schimb cu UE. Oamenii înțeleg prea bine ce se întâmplă. Să nu credeți că cei care strigă referendum își doresc asta cu adevărat. Să fi vrut, atunci începeau să colecteze semnături, se adresau Comisiei Electorale Centrale și munceau pentru acest scop. Dar ei preferă să vină pentru câteva minute în fața Guvernului și astfe realizează tabloul pentru darea de seamă în fața celor care îi plătesc”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Vineri”, prezentată de Anatol Golea.

Vlad Filat nu exclude, însă, faptul că un referendum pentru stabilirea vectorului de dezvoltare a R. Moldova ar putea fi organizat. „Cred că trebuie de pus punct în problema vectorului de dezvoltare a R. Moldova. Eu optez ca în Constituție să apară un articol nou care să stipuleze faptul ca țara noastră să se regăsească în Uniunea Europeană. Lumea va trebui să răspundă dacă e de acord ca în Constituție să fie stipulat expres acest lucru. Nu știu deocamdată când va fi organizat un referendum în acest sens, dar nu este exclus că poate avea loc concomitent cu alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Pentru asta este nevoie de un consens între partidele politice din R. Moldova”, a precizat liberal-democratul.

Președintele PLDM a adăugat că nu mai este sigur dacă în statutul Partidului Comuniștilor mai este prevăzut vectorul de integrare europeană. „Nu mai știu dacă în statutul și programul PCRM mai este stipulat că optează pentru integrarea în UE. Ei au atâtea programe... Patru ani au amăgit oamenii că vor duce R. Moldova în UE, iar mai târziu spuneau că vor în Uniunea Vamală. Asta nu înseamnă decât divizarea societății, ruperea țării. Dar vă spun că PCRM nu are nici șanse teoretice să câștige alegerile. Și v-o spun cu toată responsabilitatea”, a spus ex-premierul.

Sursa citată a mai punctat că R. Moldova nu va mai accepta să stea 10 sau 20 de ani în anticamera UE, doar pentru că cineva" vrea altceva" pentru țara noastră. „Noi optăm pentru relații bune cu Rusia și sunt sigur că vom avea relații corecte. Negocierea Acordului de Liber Schimb cu UE a început în același timp cu inițierea discuțiilor privind zona de comerț liber cu țările membre CSI. Nu există nicio contradicție între aceste documente. Noi singuri ne decidem viitorul, iar asta trebuie să înțeleagă toți. Eu regret că la nivel oficial se spune că nu există nimic împotriva apropierii R. Moldova de UE, iar pe de altă parte sunt puse unele impedimente”, a conchis Vlad Filat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

UZURPATORUL Constitutiei mai are nas? 22.06.2014 16:56

Filat sa lase in pace Constitutia... El a devenit prim-ministru prin INCALCAREA CONSTITUTIEI. Parlamentul era dator PRIMORDIAL sa aleaga Presedintele Republicii si abia dupa aceasta Presedintele sa propuna candidatura prim-ministrului. Lupu, presedinte interimar, n-a avut dreptul de a-l proprune pe Filat inainte de a pune la vot candidatura Presedintelui Republicii.

ira 22.06.2014 17:09

Acordul de Asociere e prevazut pentru 10 ani, adica pana in 2024 UE va finanta proiecte de aducere a Justiei, Econiomiei, PIB-ului pe cap de locuitor etc. la nivelul EUROPEAN, la standardele EUROPENE. R.Moldova urmeaza sa devina PROSPERA, cu salarii si pensii la nivel european. Pentru aceasta e nevoie de RELANSAT ECONOMIA, INDUSTRIA, AGRICULTURA - si nu pe hartie, dar in realitate. 10 ani ar putea sa nu ajunga pentru asemenea schimbari, reforme, cresteri. N-avem nevoie sa ne autoamagim ca deja suntem asociati la UE, suntem la egal cu tarile UE si cat mai degraba - sa fim admisi ca tara-membra in UE. PANA NU SE URMNESTE DIN LOC ECONOMIA, pana cand nu ne miscam de pe ultimul loc in Europa la PIB-ul pe cap de locuitor - nici nu face de discutat despre o careva cerere de aderare la UE. Filat ne-a promis "MOLOVA - FARA SARACIE!" si saracia a ramas pe loc, a devenit si mai mare prapastia intre cei care FURA BUGETUL TARII prin "scheme ferauduloase" ANTI-STAT, ANTI-POPOR, ascunzindu-se sub masca "integrarii europene", "vectorului european". Dupa semnarea Acordului de Asociere Justitia va trebui sa ceara IMPOSTORILOR socoteala pentru toate...

bravo filat 22.06.2014 19:00

Acest referendum este foarte necesar si util. rusia sa ne lase in pace sa intram in UNIUNEA EUROPEANA.

= MARTIR SIMION MURAFA= 22.06.2014 19:19

NUMIA RE-UNIREA NOASTRA CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA NE ESTE SALVAREA DE OCUPATIA RUSEASCA SI RE-VENIREA LA NORMALITATE: ACTUL UNIRII VOTAT DE SFATUL TARII LA 27 MARTIE 1918 ! DA DOAMNE !

barbossa 23.06.2014 10:13

referendul propus de catre Filat va deschide multe semne de intrebare,dar si raspunsuri,sa vedem ce vor mai avea de spus comunistii pe marginea acestu referendum

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md