00:19:50 01.11.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Școlile NU sunt pregătite pentru a primi copiii de la 1 septembrie în clase și nici pentru educație la distanță. Este INUMAN să ceri astăzi părinților să ducă întreaga povară a situației epidemiologice”

Actualitate 26.08.2020 13:34 Vizualizări1578 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Școlile NU sunt pregătite pentru a primi copiii de la 1 septembrie în clase și nici pentru educație la distanță. Este INUMAN să ceri astăzi părinților să ducă întreaga povară a situației epidemiologice”


„Școlile nu sunt pregătite pentru a primi copiii de la 1 septembrie în clase și nici pentru educație la distanță. Nu s-a făcut nimic pentru asigurarea studiilor de calitate și în siguranță pentru elevi și profesori. Este inuman să ceri astăzi părinților să ducă întreaga povară a situației epidemiologice fără suport din partea statului”, a declarat astăzi președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

În acest sens, este imperios necesară examinarea de urgență a proiectului de lege, care prevede concedii de îngrijire a copiilor până la vârsta de 10 ani, în perioadele când activitatea instituțiilor de învățământ este sistată sau se desfășoară la distanță, a menționat Candu.

Citește și: OFICIAL // În câte ȘCOLI din R. Moldova va suna clopoțelul pe 1 septembrie. Ministrul Igor Șarov: „Întoarcerea la școală va fi DIFERITĂ față de ce ne-am obișnuit”

Potrivit deputatului, indemnizația urmează să nu fie mai mică decât salariul mediu pe economie, iar perioada respectivă de timp să fie inclusă în stagiul de muncă.

Citește și: Regulile de desfășurare a procesului de învățământ în școlile și liceele din Chișinău: Fără experimente la lecțiile de chimie sau fizică, mereu în aceeași bancă și educația fizică în aer liber, fără a fi folosit inventar sportiv

În opinia lui Candu, autoritățile ar fi conștiente de faptul că în câteva zile de la începerea anului școlar ar putea apărea primele cazuri de COVID – 19 în școli, iar asta înseamnă trecerea la regimul online de studii. „Administrațiile școlilor, profesorii, dar și părinții au fost lăsați să ia decizii de unii singuri și să poarte toată responsabilitatea. Iar cei de la Ministerul Educației și această guvernare dodonistă nu fac altceva decât să folosească date statistice și să se îngrijească de cariera lor”, a conchis Candu.

Amintim că, la distanță de jumătate de an de la declanșarea pandemiei, cu doar 10 zile până la începerea anului școlar au fost distribuite instrucțiunile finale privind măsurile de protecție ce trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19, iar ieri a fost anunțată necesitatea semnării unei declarații pe propria răspundere pentru părinți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.10.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea nu e o pară m...

26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md