01:29:44 11.04.2021
 
Stiri

TABEL // Sistemul medical va EXPLODA, dacă nu se întreprind măsuri urgente. Ex-ministru al Sănătății: „În decembrie putem să ne așteptăm la 39 000 de cazuri noi, iar în ianuarie – la peste 50 000. Asta înseamnă alte 2 000 de persoane DECEDATE”

Actualitate 26.11.2020 10:59 Vizualizări1293 Autor: Ziarul National
TABEL // Sistemul medical va EXPLODA, dacă nu se întreprind măsuri urgente. Ex-ministru al Sănătății: „În decembrie putem să ne așteptăm la 39 000 de cazuri noi, iar în ianuarie – la peste 50 000. Asta înseamnă alte 2 000 de persoane DECEDATE” Mihai Vengher/Facebook


Ex-ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a făcut o proiecție pentru următoarele două luni în ceea ce privește pandemia COVID – 19, iar previziunile sunt extrem de sumbre. Doar în decembrie și ianuarie pot fi înregistrate 100 de mii de cazuri noi și alți 2 000 de morți, dacă autoritățile nu vor întreprinde măsuri urgente, afirmă Nemerenco.

Criticată de premierul Ion Chicu pentru că „ar manipula” opinia publică în legătură cu pandemia COVID – 19, fosta ministră a făcut o analiză a situației pandemice actuale.

Citește și: Un fost MINISTRU susţine că autorităţile ar ASCUNDE deliberat numărul real al persoanelor infectate cu COVID -19: "Ar fi 10 000 - 12 000 de cazuri noi într-o singură zi"

„Pentru că acest curajos premier adusese mai ieri niște învinuiri indirecte celor care i se pare dumnealui că denigrează R. Moldova (probabil confundând persoana sa cu țara), las aici pentru alfabetizare o prognoză ca să se înțeleagă - dacă nu întreprinde și în continuare măsuri urgente de redresare a situației pandemice, sistemul va exploda pur și simplu. Așa cum am văzut cu toți în martie că se întâmplase în unele țări”, a precizat Nemerenco.

Citește și: Premierul Chicu TACE despre „banchetul” lui Dodon din Găgăuzia cu „50 de grame”, însă o ATACĂ GROSOLAN pe fosta ministră a Sănătății: „Am văzut că reapar unele SPECIMENE...”

Potrivit fostei ministre, în grafic e prezentată situația înregistrată în fiecare lună separat, iar în culoarea roz, în coloană, este indicatorul simplu de multiplicare a cazurilor în progresie de la o lună la alta.

„Nu indicatorul estimat clasic R0 de contagiozitate, dar cel real care deja s-a produs - adică la câte persoane noi în luna următoare a fost transmisă infecția de către cei infectați luna trecută, conform datelor statistice. Dacă aplicăm pentru lunile decembrie-ianuarie un multiplicator de doar 1,3 (deși în aug/sept/oct el a fost 1,4-1,5), în decembrie trebuie să ne așteptăm încă la 39 de mii de cazuri noi și în ianuarie - la 50 de mii. Și doar în două luni atingem un nou „record” de 200 de mii. Dintre care încă alți 2 000 vor deceda. Dacă nu faceți nimic și doar numărați statisticile...”, avertizează sursa citată.

Nemerenco spune că vrea să fie înțeleasă corect și nu are intenția să supere pe cineva.

„Sper să fiu înțeleasă, dle premier. Nu am venit cu mecanisme prea sofisticate. Ca să nu vă supăr prea tare, am folosit doar cifrele raportate de autorități. Care nici pe departe nu sunt reale. Infectați sunt minim de trei ori mai mult. De aia și progresia e atât de rapidă. Aveți grijă de dumneavoastră, dragi oameni și purtați, vă rugăm mult, masca. Protejați-i pe cei dragi”, a conchis Ala Nemerenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md