16:41:37 29.11.2023
Stiri

Spitalele din R. Moldova riscă să nu mai poată interna, în scurt timp, bolnavi de COVID-19. Semnal de ALARMĂ dat de premierul Chicu, după ce autoritățile au închis ochii la mitingurile cu MII de oameni organizate de Dodon: „Vom avea dificultăți mari”

Actualitate 20.11.2020 10:10 Vizualizări2139 Autor: Ziarul National
Spitalele din R. Moldova riscă să nu mai poată interna, în scurt timp, bolnavi de COVID-19. Semnal de ALARMĂ dat de premierul Chicu, după ce autoritățile au închis ochii la mitingurile cu MII de oameni organizate de Dodon: „Vom avea dificultăți mari” Facebook


Sistemul medical din R. Moldova este la limită, iar dacă cetățenii nu vor manifesta maximă responsabilitate, atunci vor apărea dificultăți în privința locurilor din spitale, avertizează premierul Ion Chicu într-o postare pe Facebook.

„În pofida eforturilor Organizației Mondiale a Sănătății și ale întregii comunități internaționale, pandemia capătă amploare pe plan global, dar și la noi. Numărul de cazuri crește, iar presiunea pe spitale și medici este una enormă. Actualmente, suntem pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 milion populație și pe 13 la numărul de decese raportat la 1 milion populație. Deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai avem, în câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor noi de COVID – 19”, a precizat Ion Chicu.

Oficialul menționează că autoritățile nu vor impune o nouă carantină, iar cetățenii ar trebui să fie mai responsabili.

Citește și: Chicu scapă de pedeapsă: Ministrul Pavel Voicu, despre rezultatele controalelor privind „masa de sărbătoare” a fiului premierului Chicu și „nunta” unui polițist

„În condițiile în care nu ne dorim și (sincer vorbind) nu putem veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat. În această situație, rog cetățenii R. Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămâne sănătoși, de a rămâne în viață”, a conchis Chicu.

Citește și: „Cine vei fi tu după asta?” Chicu RECUNOAȘTE organizarea chefului cu ocazia CĂSĂTORIEI fiului său, însă spune că nu ar fi fost o NUNTĂ pe timp de pandemie: „Nu s-a încălcat nimic...”. Ce spune de implicarea SPPS în organizarea evenimentului privat

Citește și: VIDEO // Detalii despre petrecerea organizată pe timp de PANDEMIE, oferite de către un participant la NUNTA fiului premierului Chicu: Câte persoane au fost în total și cine nu ar fi venit la masa PREMIERULUI. „Ion Chicu s-a enervat și...”Citește și: FOTO // Mirii Ștefan Chicu și Ina Pascaru, care și-au organizat nunta pe timp de pandemie, ajutați de premierul R. Moldova, deși oficialul a INTERZIS petrecerileCitește și: Premierul Chicu, nuntă pe timp de pandemie, la o vinărie: Este socru mare! „Capacitățile sistemului medical al R. Moldova de a interna noi pacienți cu COVID sunt la limită”

Menționăm că atenționarea privind eventuale dificultăți ale sistemului medical în gestionarea cazurilor de infectări cu noul coronavirus vine de la premierul care a organizat în plină pandemie nunta fiului său. Totodată, președintele în exercițiu Igor Dodon a adunat săptămâna trecută, în cadrul mitingurilor de susținere a candidaturii sale la funcția de președinte, mii de oamenii la un loc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md