08:38:18 22.02.2024
Stiri

VIDEO // Primele DECLARAȚII făcute de Andrian Candu, după ce procurorii au descins cu PERCHEZIȚII în locuința sa

Actualitate 12.07.2022 14:42 Vizualizări4361 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primele DECLARAȚII făcute de Andrian Candu, după ce procurorii au descins cu PERCHEZIȚII în locuința sa captură rlive.md


Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, vizat într-un dosar privind îmbogățirea ilicită, este foarte precaut în a face declarații, după ce procurorii au descins în această dimineață cu percheziții în locuința sa.

Finul lui Vlad Plahotniuc a afirmat că decizia Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), care a constatat presupusa îmbogățire ilegală, a fost contestată în instanță.

„Decizia ANI a fost contestată. În baza deciziei ANI, Procuratura trebuie să investigheze”, a spus Candu.

Totodată, fostul spicher a refuzat să spună dacă e vorba de un „dosar politic”.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție, în comun cu procurorii anticorupție, au efectuat astăzi percheziții la domiciliul fostului lider al partidului „Pro Moldova”.

„Andrian Candu este vizat în cadrul unei cauze penale de îmbogățire ilicită. Perchezițiile se desfășoară la domiciliul acestuia, precum și în alte locații”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

La începutul anului 2022, Autoritatea Națională de Integritate a solicitat instanțelor de judecată confiscarea averilor nejustificate a mai multor demnitari, inclusiv Andrian Candu. Autoritatea menționa că Andrian Cand riscă să rămână fără 4,3 milioane de lei, diferență dintre veniturile și cheltuielile fostului demnitar stabilită pentru perioada anilor 2015 - 2020.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md