20:40:46 13.07.2024
Stiri

Negocierile dintre PSRM și „Pentru Moldova” ar fi în IMPAS din cauza lui Igor Dodon. Candu este convins că cei 14 deputați pot vota pentru DEMITEREA Guvernului Chicu

Actualitate 19.11.2020 13:32 Vizualizări4662 Autor: Ziarul National
Negocierile dintre PSRM și „Pentru Moldova” ar fi în IMPAS din cauza lui Igor Dodon. Candu este convins că cei 14 deputați pot vota pentru DEMITEREA Guvernului Chicu


Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că deja au fost demarate discuțiile cu alte fracțiuni parlamentare pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv anticriză. Această inițiativă ar putea fi susținută chiar și de platforma „Pentru Moldova”, formată din nouă deputați ai Partidului „ȘOR” și șase parlamentari desprinși recent de la „Pro Moldova”.

„Vom insista ca acest guvern să plece, deoarece premierul Ion Chicu și-a pierdut credibilitatea, legitimitatea și legalitatea. Trebuie să plece în demisie, pentru ca noi să avem posibilitatea să declanșăm, pe de o parte, alegerile parlamentare anticipate, iar pe de altă parte - să instalăm un guvern anticriză pentru a scoate țara din criză. Actualmente discutăm cu deputații din alte partide despre depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Ar fi corect ca Ion Chicu să demisioneze, dacă mai are onoare. Dacă în timpul apropiat nu demisionează, atunci vom examina posibilitatea să depunem moțiunea de cenzură”, a declarat astăzi Candu.

În opinia lui Andrian Candu, încă nu e clar că platforma „Pentru Moldova” ar fi intrat în coaliție cu cei 37 de parlamentari de la PSRM, deși astăzi au votat la unison mai multe propuneri.

„Astăzi, în Parlament, nu am văzut semnele unei majorități (dintre PSRM și „Pentru Moldova”). Am văzut astăzi voturi diverse și poate mai puțină coordonare. Cred că încă sunt șanse ca în acest Parlament, măcăr pentru o perioadă de tranziție, să se formeze o majoritate care ar învesti un guvern anticriză, care să pregătească țara inclusiv pentru parlamentarele anticipate”, a precizat Candu.

Guvernul Chicu ar putea primi vot de neîncredere pentru neadministrarea corectă a finanțelor publice, spune sursa citată.

„Consider că acest guvern, luând în considerare cum a executat tot ce înseamnă finanțele publice ale R. Moldova în anul 2020, nu merită și nu are dreptul moral să mai lucreze la politica fiscală și bugetul pentru anul viitor. Am văzut un deficit bugetar exorbitant, am văzut împrumuturi de peste 14 miliarde de lei, am văzut multă minciună legată de finanțările externe și aici mă refer la creditul rusesc. Am fost asigurați că el va fi, dar nu așa cum au încercat ei să facă șmecherii în aprilie-mai. Vedem că bugetul este neexecutat, împrumuturi foarte mari, multe proiecte electorale, ceea ce înseamnă că acest guvern se face vinovat chiar pentru neadministrarea corectă a finanțelor publice. Și nu știu dacă acest guvern mai are dreptul moral să mai vină cu politica fiscală și bugetul pentru 2021”, a conchis Andrian Candu.

Surse din anturajul platformei „Pentru Moldova” susțin că negocierile cu PSRM sunt pe punctul de fi întrerupte, iar acest lucru s-ar întâmpla din cauza președintelui în exercițiu Igor Dodon. Viitorul lider al PSRM insistă să fie în continuare vioara nr. 1 și să pună condiții. De partea cealaltă, liderii platformei „Pentru Moldova” nu sunt de acord cu o asemenea abordare și sunt dispuși să participe la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, au spus aceleași surse pentru Ziarul NAȚIONAL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md