19:32:01 17.06.2024
Stiri

Igor Dodon CONFIRMĂ că a bătut palma în privința unei noi MAJORITĂȚI. Acesta a asigurat Guvernul Chicu de o „susținere SOLIDĂ” în Parlament: „Noii miniștri trebuie să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung”

Actualitate 09.11.2020 13:59 Vizualizări3055 Autor: Ziarul National
Igor Dodon CONFIRMĂ că a bătut palma în privința unei noi MAJORITĂȚI. Acesta a asigurat Guvernul Chicu de o „susținere SOLIDĂ” în Parlament: „Noii miniștri trebuie să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung”


Președintele Igor Dodon a semnat decretele de numire în funcție a noilor miniștri, după ce astăzi a demis reprezentanții Partidului Democrat din Guvernul Chicu. Candidatul „independent” la funcția de președinte i-a asigurat pe noii miniștri, care au depus astăzi jurământul, că vor avea un mandat de durată, doarece le va asigura „o susținere solidă în Parlament”.

„Mi-am întrerupt concediul pentru a semna decretele de numire a noilor miniștri. Este o situație neplanificată și nu puteam să lăsăm în funcție niște conducători demiși. Suntem în criză și nu putem nici măcar pentru o zi să apelăm la improvizații și să lăsăm instituțiile fără o cunducere asumată pe deplin. Astăzi am efectuat niște modificări în componența Guvernului, pe care oricum urma să le facem imediat după alegeri. Urmează și alte schimbări și nu doar la nivelul echipei, dar la cel al strategiei de guvernare. Aceste schimbări sunt dictate de evoluția pandemică dramatică la nivel mondial și de nevoia de a adapta toate strategiile noastre la aceste provocări”, a declarat Dodon, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului.

Șeful statului i-a asigurat pe membrii Guvernului Chicu de „o susținere solidă în Parlament”, deși e vorba de un executiv minoritar, susținut, oficial, doar de 37 de parlamentari socialiști.

„Premierul și echipa sa sunt pregătiți pentru a face față acestor provocări. Nu putem permite să se intre în haos și blocaj instituțional din cauza scandalurilor politice. Țara noastră poate să ajungă într-o situație dramatică, dacă se va merge pe această cale, inclusiv într-un blocaj economic, care ar putea duce la neplata salariilor și pensiilor. În plină criză pandemică, ultimul lucru care ar trebui să apară e o criză politică de durată în lipsa unei majorități stabile.

CITIȚI și Igor Dodon joacă ȘAH cu democrații din coaliția de la guvernare: „Vom încerca, indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale, ca Guvernul Chicu, reformat, să-și continue activitatea”

Noii miniștri trebuie să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung, nu pe termen scurt. În ceea ce privește strategia pentru Guvern, vă asigur că după alegeri Guvernul va avea parte de o susținere suficient de puternică pentru a face față sarcinilor puse. Avem cel puțin trei formule pe care lucrăm, pornind de la o alianță largă până la diferite alte forme politice construite împreună cu partidele și deputații responsabili din Parlament. Va asigur că acest guvern va avea o susținere solidă în Parlamentul R. Moldova”, a declarat astăzi Dodon.

De menționat că în culoarele politicii se vorbește despre crearea unei noi majorități parlamentare din care ar face parte PSRM, dar și membrii Platformei Parlamentare „Pentru Moldova”. Această platformă este formată din deputații Partidului „ȘOR” (8 deputați n.r.) și cinci parlamentari care au părăsit „Pro Moldova” lui Andrian Candu.

Citește și: VIDEO // Filip s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Dodon, pentru că ar colabora cu Plahotniuc? „Poate cineva crede că e un joc de ȘAH foarte sofisticat, dar sunt vizibile ațele PĂPUȘARILOR...”

Și liderul PD, Pavel Filip, a confirmat că se pregătește o nouă majoritate parlamentară.

„Noi vedem ce mișcări se fac ultimul timp în interiorul Parlamentului. Vedem această migrare dintr-un partid într-o anumită mișcare, într-un bloc..., apoi într-o platformă. Noi înțelegem foarte bine ce se întâmplă. Poate cineva crede că e un joc de șah foarte sofisticat, dar sunt vizibile ațele păpușarilor care mută aceste figuri dintr-o parte în alta”, a declarat sâmbăta trecută Pavel Filip, în contextul anunțului de retragere a reprezentanților PD din Guvernul Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md