13:12:48 21.06.2024
Stiri

R. Moldova va primi de la UE 40 de MILIOANE de euro pentru CONSOLIDAREA capabilităților ARMATEI Naționale. Emmanuel Macron: „Neutralitatea la care e atașată R. Moldova nu înseamnă DEMILITARIZARE”

Actualitate 15.06.2022 18:34 Vizualizări2259 Autor: Ziarul National
R. Moldova va primi de la UE 40 de MILIOANE de euro pentru CONSOLIDAREA capabilităților ARMATEI Naționale. Emmanuel Macron: „Neutralitatea la care e atașată R. Moldova nu înseamnă DEMILITARIZARE”


R. Moldova va beneficia de 40 de milioane de euro din Fondul European pe Apărare, pentru consolidarea capabilităților Armatei Naționale, a declarat astăzi, la Chișinău, președintele Franței, Emmanuel Macron. Șeful statului francez a menționat că trebuie depuse eforturi comune pentru a descuraja Rusia să continue mai departe agresiunea asupra unor state independente.

Citește și: R. Moldova va face parte din Comunitatea Politică Europeană, inițiativă lansată de Emmanuel Macron, dar INSISTĂ să ajungă membru cu drepturi depline ale UE. Mesajul TRANȘANT al Maiei Sandu

„Noi trebuie să oprim războiul, fără să intrăm noi înșine în acest război declanșat de Rusia în Ucraina. Sancțiunile aplicate Rusiei reprezintă o premieră în Europa și vom continua să susținem Ucraina și să descurajăm Rusia, în așa fel încât să nu-și imagineze că poate continua mai departe agresiunea”, a declarat Macron, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Maia Sandu.

Citește și: „Mesaj POZITIV și clar”: Liderul francez, Emmanuel Macron, sugerează la Chișinău, în calitate de președinte al Consiliului European, că R. Moldova va primi săptămâna viitoare statut de țară candidată pentru aderare la UE

Oficialul francez a subliniat că anume din acest motiv (pentru a opri agresiunea Rusiei - n.r.) a fost luată decizia de a trimite un contingent al armatei Franței în România.

„Este un efort colectiv, inclusiv al R. Moldova. Știu că sunteți hotărâți să arătați că neutralitatea la care e atașată R. Moldova nu înseamnă demilitarizare. Astfel, cele 40 de milioane de euro de care veți beneficia din Fondul European de Apărare sunt un aport deosebit de important, care va duce la dublarea bugetului militar al R. Moldova. Trebuie să ajutăm țările care suferă de efectele directe ale acestui război și R. Moldova este în prima linie. Dincolo de primirea refugiaților, cunosc impactul economic al războiului asupra R. Moldova și de aceea doresc ca Franța, împreună cu Germani și România, să coprezideze Platforma de susținere pentru R. Moldova, care a fost inaugurată pe 5 aprilie. Trebuie să limităm cât mai mult consecințele agresiunii rusești”, a adăugat Macron.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md