16:44:50 22.09.2020
 
Stiri

Andrei Năstase RECUNOAȘTE că Domnica Manole a fost propusă pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru că a participat la PROTESTELE împotriva PD

Politică 15.08.2019 18:27 Vizualizări1606 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase RECUNOAȘTE că Domnica Manole a fost propusă pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru că a participat la PROTESTELE împotriva PD facebook


Liderul PPDA, Andrei Năstase, nu vede o problemă Domnica Manole, persoană apropiată de PPDA, este propusă în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în pofida faptului că, de fapt, concursul pentru ocuparea funcţiei respective a fost câştigat de alţi candidaţi - Nicolae Eşanu şi Vladimir Grosu.

Năstase recunoaşte că Manole a fost propusă pentru această funcţie şi pentru că a participat la protestele organizate de Blocul „ACUM” faţă de PD. „Aceste concursuri nu erau stabilite de lege. A fost o iniţiativă nobilă, dar iată că s-a soldat cu nişte rezultate care au fost respinse de societatea civilă, de mediul de experţi. E adevărat că în timp ce unii erau în stradă, se băteau cu regimul, îşi riscau viaţa, carierile, alţii stăteau bine-merci şi se pregăteau pentru tot felul de concursuri. În ce priveşte Domnica Manole, este un om respectat în societate şi a luptat cu vechiul regim. E important că a luptat cu nedreptăţile, pentru apărarea drepturilor omulul. Eu consider că se califică şi este recomandată de CV-ul său pentru faptele sale din spaţiul public pentru a ocupa o asemenea funcţie”, a declarat Andrei Năstase într-o conferinţă de presă.

Decizia Parlamentului este una surprinzătoare, după ce Comisia juridică, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului a selectat, pe 24 iulie, în urma unui concurs, câştigătorii pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Legislativului. Aceştia sunt ex-ministrul Justiţiei din perioada februarie-iunie 2015, Vladimir Grosu, cel care a deţinut şi funcţia de vicemnistru între 2011-2015, şi fostul viceministru al Justiţiei din perioada 2004-2009, Nicolae Eşanu, care din noiembrie 2017 deţine funcţia de secretar de stat al Ministerului Justiţiei.

Citește și: FOTO // Cum îşi sărbătoreşte Andrei Năstase ziua de NAŞTERE și cine a venit să-l felicite: „La Mulți Ani adevăratului lider şi vizionar al PPDA"

În total, în concurs au fost admişi 16 candidaţi, printre care chiar şi Domnica Manole, care însă nu a trecut concursul. Ex-premierul Pavel Filip a criticat decizia respectivă a deputaţilor ACUM şi PSRM, subliniind că „Unul nici măcar nu a fost în concurs, cealaltă a picat şi concursul de la Parlament, şi cel de la Guvern (şi a candidat cu nr. 29 pe lista blocului ACUM la alegeri)”. De menţionat că Domnica Manole a participat activ la mai multe proteste organizate de Blocul ACUM, pe atunci în opoziţie, faţă de diverse acţiuni ale guvernării PDM. Totodată, Manole a candidat la funcţia de deputat din partea Blocului ACUM, în alegerile din 24 februarie, în circmscripţia Cimişlia, fiind învinsă de democratul Dumitru Diacov.

De partea cealaltă, Dumitru Pulbere a activat în ultima perioadă la Preşedinţie, fiind preşedintele Comisiei pentru constituţionalitate şi drepturile omului. ZdG a scris, în cadrul unei investigaţii, că Pulbere locuieşte într-o casă în valoare de 1 milion de dolari. Amintim că alţi doi candidaţi la funcţia de judecători la Curtea Constituţională, Liuba Şova şi Nicolae Roşca, au fost numiţi în funcţie din partea Guvernului joi, 15 august, în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri, condus de premierul Maia Sandu.

Sursa: adevărul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Taboră Ion 16.08.2019 13:17

https://curaj.tv/2019/08/13/scrisoare-deschisa-celor-care-au-ales-judecatori-la-cc/

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md