23:32:05 24.06.2024
Stiri

VIDEO // Unii judecători promovați la CSJ ar fi figura în calitate de „participanți în GRUPĂRI CRIMINALE”: Plîngău: „Raportul SIS, cu parafa „SECRET”, ne vorbește că acești candidați sunt incompatibili cu statul de membru al CSJ”

Actualitate 14.12.2020 14:29 Vizualizări1933 Autor: Ziarul National
VIDEO // Unii judecători promovați la CSJ ar fi figura în calitate de „participanți în GRUPĂRI CRIMINALE”: Plîngău: „Raportul SIS, cu parafa „SECRET”, ne vorbește că acești candidați sunt incompatibili cu statul de membru al CSJ”


Deputatul Platformei „DA”, Dinu Plîngău, susține că cei șapte candidați la funcții de conducere în cadrul Curții Supreme de Justiție (CSJ), promovați de PSRM, ar avea o reputație dubioasă, iar unii dintre ei ar figura „ca participanți în grupări criminale”. Declarația a fost făcută astăzi, după ce chestiunea privind numirea judecătorilor Tamara Chișca-Doneva, Nadejda Toma, Oxana Robu, Anatolie Minciună, Nicolae Șova, Ghenadie Plămădeală și Aliona Miron a fost scoasă de pe ordinea de zi a Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități.

„Acest subiect a fost criticat și anterior, iar acum s-a aflat că mai toate persoanele promovate recent la CSJ sunt implicate în acte groaznice, inclusiv ca participanți ai unor grupări criminale, participanți ai evenimentelor din „Pădurea Domnească”, atacuri raider, deposedări de terenuri etc. Raportul SIS cu parafa „secret”, dar și informațiile din afara sistemului ne vorbesc despre faptul că acești candidați sunt persoane total incompatibile cu statutul de membru al CSJ, statut care nu poate fi revocat conform legii”, a menționat Plîngău.

Citește și: Șeful Delegației UE la Chișinău, DEZAMĂGIT de promovările efectuate de către CSM la conducerea CSJ și CA: „Este necesară o adevărată reformă a justiției"

Dinu Plîngău a dezvăluit că era gata să divulge informațiile secretizare despre acești candidați, dar cu 10 minute înainte de conferință a fost informat că subiectul numirii judecătorilor la CSJ este scos momentan de pe ordinea de zi.

Citește și: DOC // Marea „ÎMPĂRȚEALĂ” la CSJ? Noua majoritate ar intenționa să numească în funcții-cheie judecători care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO

„E o mică victorie a Platformei „DA”, pentru că am făcut demersuri insistente ieri și astăzi ca acest subiect să fie revăzut. De fapt, unele informații au fost deja strecurate în spațiul public. Este vorba de o tentativă de a obstrucționa justiția în ideea că Ilan Șor ar fi avut o înțelegere încă din vară să se întoarcă în R. Moldova. Aceste acțiuni se fac inclusiv în acest context”, a precizat deputatul.

Dinu Plîngău a mai adăugat că Platforma „DA” va face tot posibilul să oprească „această acțiune subversivă și chiar criminală”: „Reprezentanții politicului trebuie să-și revizuiască hotărârile pe acest subiect și să le scoată de pe agenda parlamentară și să propună alți candidați”.

De asemenea, Dinu Plîngău a avertizat și mediul judiciar să nu se implice în scandaluri politice, să nu se lase corupt în contextul revenirii lui Ilan Șor în R. Moldova. „În cazul în care va mai exista o tentativă de acest gen, informațiile despre acești judecători vor fi făcute publice, chiar dacă vor fi apărate de parafa „secret”. Aceste informații sunt de o importanță extraordinară și adevărul prevalează asupra intereselor secretizate”, a conchis Plîngău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md