00:10:48 18.06.2024
Stiri

DOC // CSJ a DECIS ce a anunțat încă de ieri Igor Dodon la mitingul ELECTORAL – 41 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului

Actualitate 10.07.2021 17:03 Vizualizări2855 Autor: Ziarul National
DOC // CSJ a DECIS ce a anunțat încă de ieri Igor Dodon la mitingul ELECTORAL – 41 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului


Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat astăzi decizia Curții de Apel Chișinău privind reducerea la 12 a numărului secțiilor de votare deschise pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. Hotarârea luată astăzi a fost anticipată încă de ieri de socialistul Igor Dodon, care a scos peste 2 000 de oameni la un miting electoral în fața CSJ.

Citește și: Dodon TÂNJEȘTE după „statul captiv sub Plahotniuc”? „S-au depășit toate limitele, niciodată nu a fost așa… Uite așa se instituie DICTATURA într-un stat”

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au decis joi seara să admită constestația Platformei „DA” privind reducerea numărului de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului.

Deși Platforma „DA” a socilicitat să fie deschise doar 28 de secții de votare în loc de 41, Curtea de Apel Chișinău a decis că 12 secții sunt suficiente.

Citește și: DOC // Curtea de Apel Chișinău ARUNCĂ în aer o altă decizie luată de CEC: MINUS 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. „O victorie mare pentru R. Moldova”

După ce Curtea de Apel Chișinău a luat decizia să fie deschise doar 12 secții de votare, socialistul Igor Dodon a anunțat pentru vineri, 9 iulie, un miting de protest în fața CSJ.

Mitingul de protest s-a transformat într-unul electoral, în care socialiștii și-au mobilizat susținătorii să iasă la vot.

În cadrul aceluiași miting, socialiștii au acuzat-o pe Maia Sandu că ar controla justiția din R. Moldova și ar sta în spatele deciziei Curții de Apel Chișinău.

Citește și: Dodon știe deja VERDICTUL CSJ? „Vă asigur că vor fi 41 de secții de votare... Cum? Nu vă deschid PARANTEZELE”. Analist politic: „Decizia Curții de Apel e un CADOU perfect pentru socialiști în ultima zi de campanie…”

Totodată, Igor Dodon a nunțat vineri, în cadrul intervenției sale săptămânele de pe rețelele de socializare, că în pofida deciziei Curții de Apel Chișinău vor fi deschise 41 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din raioanele de est.

Citește și: Declarație SCANDALOASĂ făcută de Dodon cu două zile înainte de ALEGERI. „Votarea pentru cei de dreapta înseamnă începerea RĂZBOIULUI de pe Nistru

„Sunt sigur că noi vom reuși să menținem numărul secțiilor de votare pentru cetățenii R. Moldova din Transnistria. Vreau să mă auziți. Sunt sigur că vom identifica posibilitatea de a menține 41 de secții de votare. Cum? Nu voi deschide parantezele, dar cred că 41 de secții de votare pentru Transnistria vor fi”, a spus Dodon, înaintea protestului de vineri din fața CSJ.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md