23:30:58 19.07.2024
Stiri

Șeful Delegației UE la Chișinău, DEZAMĂGIT de promovările efectuate de către CSM la conducerea CSJ și CA: „Este necesară o adevărată reformă a justiției"

Actualitate 28.07.2020 21:33 Vizualizări1748 Autor: Ziarul National
Șeful Delegației UE la Chișinău, DEZAMĂGIT de promovările efectuate de către CSM la conducerea CSJ și CA: „Este necesară o adevărată reformă a justiției


Șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, se declară dezamăgit de numirile operate astăzi de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la conducerea Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a Curții de Apel Chișinău (CA).

Potrivit Ambasadorului UE, pentru ca lucrurile să se schimbe în justiție, este nevoie de promovarea în sistem a unor persoane cu „integritate indubitabilă".

CITIȚI și CSM a dispus organizarea unui ALT CONCURS pentru ocuparea funcției de președinte al CSM: Reacția neașteptată a favoritei concursului de astăzi

„Înțeleg foarte bine că astăzi oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire. Speranțele că poate exista o schimbare în sistemul de justiție al Republicii Moldova depind de desemnarea persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția în R. Moldova să servească intereselor particulare, să anuleze alegerile etc. Văzându-i să se întoarcă, ridică îndoieli cu privire la sinceritatea cuvintelor despre reforma sistemului de justiție. Este necesară o adevărată reformă a justiției”, a comentat diplomatul european ultimele decizii ale CSM.

CITIȚI și UPDATE // NUMIRI la CSM: CSJ are doi VICEPREȘEDINȚI noi

Menționăm că judecătoarea Tamara Chișca-Doneva a fost aleasă de CSM în funcția de vicepreședinte al CSJ, președinte al Colegiului civil, iar Vladislav Clima - în cea de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Chișca-Doneva este unul dintre magistrații care au luat decizia în dosarul „Gemenii" din cauza căruia R. Moldova a fost condamnată la CtEDO să plătească despăgubiri de 3,6 milioane de euro, iar Vladislav Clima a menținut decizia de a invalida rezultatele alegerilor locale din Chișinău în 2018.

CITIȚI și Judecătorul care a ANULAT rezultatele alegerilor din 2018 la Primăria Chișinău, propus de CSM la conducerea Curții de Apel. Deputat: „E de GROAZĂ”

O decizie finală privind numirea în funcție a celor doi judecători urmează a fi luată de către Parlament.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md