03:57:35 25.06.2021
 
Stiri

Un vicepreședinte al PD vorbește de sumele FABULOASE pe care le-ar fi primit transfugii de la „Pro Moldova” și de ce Plahotniuc ar fi interesat de DISTRUGEREA formațiunii: „Eu nu aș pleca nici pentru un MILION de euro”

Actualitate 13.05.2020 10:10 Vizualizări2468 Autor: Ziarul National
Un vicepreședinte al PD vorbește de sumele FABULOASE pe care le-ar fi primit transfugii de la „Pro Moldova” și de ce Plahotniuc ar fi interesat de DISTRUGEREA formațiunii: „Eu nu aș pleca nici pentru un MILION de euro” Facebook


Cei 12 foști deputați ai Partidului Democrat (PD), care au aderat la grupul „Pro Moldova” condus de Andian Candu și la Partidul „ȘOR” nu au făcut acest lucru din convingeri ideologice sau doctrinare. Aceștia ar fi fost constrânși să părăsească PD, inclusiv prin stimulente financiare. Sumele care se vehiculează sunt între 250 de mii de euro și jumătate de milion de euro, menționează vicepreședintele PD, Monica Babuc.

Potrivit Monicăi Babuc, liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, este un tip capabil, însă nu genialitatea sa i-a făcut pe cei nouă fosți democrați să adere la grupul său. „Sunt cu totul alte considerente. Președintele Pavel Filip spunea că nu viziunile doctrinare, ideologice sau de alt gen i-a determinat pe colegii noștri să plece”, a declarat Babuc, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

Monica Babuc a fost întrebată de ce Vlad Plahotniuc este interesat să distrugă PD, iar deputata a lăsat să se înțeleagă că totul ar fi început de la faptul că Plahotniuc nu l-a vrut pe Filip în fruntea formațiunii, deși declarase că părăsește formațiunea și viața politică.

„Complicată întrebare. Eu nu am dovezi că Plahotniuc ar distruge PD. Cred că nimeni nu are dovezi directe. Totodată, dacă e să privim retrospectiv ce s-a întâmplat în PD după 14 iunie 2019 și modul în care fostul președinte a declarat că pleacă din politică și din PD... Totuși, în perioada plecarii sale, când mai comunica cu Pavel Filip, și-a expus opinia sa negativă vizavi de o potențială preluare a conducerii PD de către Pavel Filip. Cunosc, de asemenea, că dânsul era împotriva ca Pavel Filip să preia președinția fracțiunii PD. Având în vedere atacurile înveterate ale foștilor noștri colegi, unii dintre ei foarte apropiați lui Plahotniuc, eu nu aș exclude această implicare. Și acest lucru e regretabil și trist”, a punctat Babuc.

În același context, Monica Babuc menționează că unii dintre deputații care au părăsit PD ar fi primit recompense de până la 500 de mii de euro.

„Se vehiculează că, dincolo de presiuni serioase, e vorba și de niște oferte financiare. Va veni timpul ca organele de drept să verifice dacă e adevărat sau nu. Tabloul arată că au intervenit ofertele generoase, în fața cărora e greu să te opui. Se vorbește de sume cumprinse între 250-350 de mii de euro. Eu am fost astăzi (ieri n.r.) la Edineț, la întâlnirea cu organizația noastră. În circumscripția de acolo a candidat unul dintre cei plecați (Oleg Sîrbu n.r.). Ni s-a spus de 500 de mii de euro. Sunt presupuneri și urmează să fie verificate. Dar sunt și colegi care susțin că s-au apropiat de ei cu tot felul de propuneri și oferte. Eu nu aș pleca la „Pro Moldova” nici pentru un milion”, a punctat vicepreședinta PD.

De menționat căn din februarie și până acumn PD a pierdut 12 deputați. Inițial au plecat Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vlad Cebotari, Eleonora Graur, Grigore Repesciuc și Corneliu Pardnevici. Au urmat Gheorghe Brașovschi și Ruxanda Glavan. Zilele trecute, din PD au plecat Elena Bacalu și Oleg Sîrbu, dar și Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc. Ultimii doi au aderat la fracțiunea Partidului „ȘOR”. Astfel, în fracțiunea PD au mai rămas 17 parlamentari. Grupul „Pro Moldova” are zece deputați, iar fracțiunea Partidului „ȘOR” – nouă parlamentari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ovidiu 18.05.2020 22:55

Domnu vicepresedinte am o intrebare. Pentru 2 milioane de euro ati pleca ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md