06:43:49 23.07.2024
Stiri

VIDEO // Avertismentul lui Candu: „Excluderea mea din cursa electorală prezidențială va servi ca motiv pentru INVALIDAREA alegerilor. Igor Dodon încearcă să pună mâna pe rezervele valutare ale R. Moldova”

Actualitate 21.09.2020 14:37 Vizualizări2895 Autor: Ziarul National
VIDEO // Avertismentul lui Candu: „Excluderea mea din cursa electorală prezidențială va servi ca motiv pentru INVALIDAREA alegerilor. Igor Dodon încearcă să pună mâna pe rezervele valutare ale R. Moldova” Captură


Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, va merge astăzi la Curtea de Apel Chișinău pentru a contesta decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) aprobată vineri, 18 septembrie, prin care a fost respinsă cererea de a-l înregistra în cursa electoral prezidențială. Fostul spicher se declară convins că excluderea sa din alegeri va servi drept motiv pentru „invalidarea alegerilor”.

„Domnule președinte, Igor Nicolaevici, frica dumitale de a pierde cel de-al doilea mandat de președinte este atât de mare, încât ai încălcat unul dintre drepturile fundamentale – dreptul de a fi ales. Cu siguranță, neînregistrarea mea în cursa electorală va servi ca motiv pentru invalidarea alegerilor în general”, a declarat într-un live pe Facebook Andrian Candu.

Citește și: Andrian Candu, RESPINS de către CEC: Deputatul NU poate candida la funcția de șef al statului. „De astăzi se fraudează alegerile în R. Moldova”

De asemenea, Candu a precizat că l-a amuzat copios o declarație făcută de premierul Ion Chicu. „M-a amuzat ce a spus băiatul acesta Chicu. Cică opoziția „să nu fraudeze alegerile prin acele insinuări că alegerile se fraudează”. El nu doar nu știe să lucreze, dar nici nu știe să vorbească. Noi vom lupta în continuare și nu vom ceda”, a precizat Candu.

De asemenea, fostul spicher afirmă că lui Igor Dodon i-ar fi frică să se confrunte cu el în campania electorată, deoarece dânsul ar ști „cel mai bine” cum funcționează instituțiile statului, cum se iau deciziile.

„Eu pot să deconspir unele minciuni spuse de președinte. Ei se tem pentru că noi nu doar înțelegem bine ce fac și ce urmăresc, dar știm bine cum trebuie să fie și deconspirăm toate șmecheriile, gafele și schemele lor. Cum stau lucrurile acum, este clar că Igor Dodon încearcă să preia controlul asupra Băncii Naționale a Moldovei, pentru ca să pună mâna pe rezervele valutare ale R. Moldova. El ar pierde bătălia într-o confruntare cu mine și din acest motiv a decis să mă excludă. Dar eu nu cedez”, a conchis Andrian Candu.

CEC a respins vineri, cu cinci voturi pro, cererea liderului „Pro Moldova”, Andrian Candu, de a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de șef al statului. Comisia a invocat probleme în listele cu semnături prezentate pentru susținerea candidatului „Pro Moldova”, printre care indicarea unor acte expirate, nume greșite sau 70 de persoane decedate care ar fi semnat pentru Candu. Astfel, în unele raioane nu există numărul necesar de semnături valide, fiind necesare încă 218.Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md