17:42:29 25.02.2024
Stiri

O nouă MAJORITATE în Parlamentul R. Moldova? „Dodon știe că va PIERDE alegerile, iar săptămâna viitoare va avea loc o tranzacție murdară”

Actualitate 16.10.2020 14:27 Vizualizări6040 Autor: Ziarul National
O nouă MAJORITATE în Parlamentul R. Moldova? „Dodon știe că va PIERDE alegerile, iar săptămâna viitoare va avea loc o tranzacție murdară”


Candidatul Igor Dodon ar înțelege că „nu are nicio șansă să câștige” alegerile prezidențiale, iar din acest motiv ar vrea să-și asigure guvernarea de mai departe prin reconfigurarea majorității parlamentare. Mai exact, Pavel Filip va „pleca în istorie”, iar locul democraților urmează să fie luat de Partidul „ȘOR” și unii deputați de la „Pro Moldova” lui Andrian Candu, a declarat astăzi liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Sursa citată a precizat că Igor Dodon și Vlad Plahotniuc poartă discuții vizavi de formarea unei noi majorități parlamentare.

„Săptămâna viitoare va avea loc următoarea tranzacție murdară pentru crearea unei noi majorități parlamentare în favoarea PSRM-ului lui Igor Dodon. După toate negocierile pe care le-a avut Dodon cu Plahotniuc, inclusiv prin intermediarii pe care îi cunosc foarte bine, s-a stabilit ca, săptămâna viitoare, majoritatea deputaților „Pro Moldova” să treacă în Partidul „ȘOR”. Astfel, va fi formată o nouă majoritate, iar Pavel Filip și cei câțiva democrați o să plece în istorie”, a precizat Usatîi astăzi, într-o conferință de presă.

Noua majoritate parlamentară urmează să aibă 53 - 54 de deputați.

„La momentul actual sunt 37 de deputați din partea PSRM, opt din partea lui Șor... Ei sunt de fapt nouă, dar pe Ilan Șor nu-l socotim. Deci, în total sunt 45. Nichiforciuc este cu numărul 46 și va fi conducătorul Partidului „ȘOR” în nordul Moldovei. De asemenea, unii deputați vor pleca de la „Pro Moldova”... Asta îi asigură lui Dodon 53 - 54 de deputați. Am înțeles că mai au câțiva la PD”, a adăugat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte.

Acesta l-a îndemnat pe Igor Dodon să nu mai ascundă „combinațiile pe care le are cu Plahotniuc”.

„Eu înțeleg perfect ce se întâmplă, Dodon înțelege că nu poate să câștige alegerile. Acești deputați care au fost trimiși spre „Pro Moldova” vor merge la Șor, pentru ca Dodon să aibă un partener oficial. Doar el tot spune că nu face combinații cu Plahotniuc, Candu... Candu rămâne cu câțiva deputați în „Pro Moldova”, iar restul -așa cum au venit la „Pro Moldova”, acum merg cu tot cu valize la Partidul „ȘOR”. Și Dodon va ieși și va spune că face o coaliție ca să salveze țara...”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md