06:09:47 06.12.2023
Stiri

Un funcționar din R. Moldova vrea să RENUNȚE la salariul de circa 140 000 de lei: „Acesta nu este populism… Salariul trebuie să corespundă cu volumul de lucru și cu responsabilitățile pe care le ai”

Actualitate 07.08.2023 14:14 Vizualizări1951 Autor: Ziarul National
Un funcționar din R. Moldova vrea să RENUNȚE la salariul de circa 140 000 de lei: „Acesta nu este populism… Salariul trebuie să corespundă cu volumul de lucru și cu responsabilitățile pe care le ai”


Noul membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”, Sergiu Tofilat, nu știe, deocamdată, ce salariu va primi în noua sa funcție, însă crede că acesta, potrivit informațiilor vehiculate în spațiul public, ar fi prea mare. În acest sens, Tofilat va propune ca membrii Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”, inclusiv patru desemnați de „Gazprom”, să accepte o micșorare semnificativă a remunerării.

„Acum nu știu care e salariul membrului Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”. Trebuie să mă întâlnesc cu directorul de la „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pentru a afla concret care va fi salariul meu, cum se calculează. Am auzit că se vehiculează că e vorba de un salariu de 140 000 de lei. Alții spun că e 90 000 de mii. Că unul este brut, că altul este net. Trebuie mai întâi să clarific aceste lucruri. O să vin cu propunerea de reducere a salariului, pentru că el, totuși, trebuie să corespundă cu volumul de lucru și cu responsabilitățile pe care le ai”, a declarat astăzi Sergiu Tofilat, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Funcții IMPORTANTE și bine plătite pentru secretarul de stat Constantin Borosan și ex-consilierul prezidențial Sergiu Tofilat

Potrivit lui, niciun salariu prea mic nu e soluția pentru a atrage specialiști.

„Trebuie să mai vedem acest salariu în comparație cu alte întreprinderi din sector. Nu fac populism, pentru că orice muncă are un cost. Eu am fost membru al Consiliului de Observatori la „Termoelectrica” și CET Nord în 2019 - 2020, iar acolo salariul era de 4 420 de lei pe lună. Nu cred că poți atrage specialiști calificați cu un asemenea salariu. Nici măcar lucrători simpli. Vom formula propuneri privind reducerea salariului. Problema e că decizia este luată de acționari, iar acționarul majoritar e „Gazprom”. De obicei, ei nu sunt de acord cu acest lucru. Dar vom identifica soluții ca să-i convingem să voteze pentru micșorarea salariului”, a promis Tofilat.

În opinia lui Tofilat, salariul membrului Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz” trebuie să fie format din trei componente.

„Întâi de toate, trebuie să clarificăm care ar trebui să fie acea remunerare decentă și motivantă pentru asemenea funcție. În opinia mea, salariul trebuie să fie format din trei componente: partea fixă, adică un salariu minim lunar; partea variabilă – în funcție de volumul de lucru pe care îl ai (zile lucrate, ore de muncă) și partea de bonusuri. E vorba de realizarea unor obiective propuse. Urmează să vedem cum e situația și în țările vecine - România, Ucraina”, a conchis Tofilat.

Amintim că Sergiu Tofilat a fost ales în calitate de membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz” pe 28 iulie curent, pentru un mandat de un an.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md