08:26:32 08.12.2021
Stiri

Socialiștii, SUPĂRAȚI pe guvernare și presă, după ce procurorii au anunțat că INVESTIGHEAZĂ „schemă criminală” din 2008, prin intermediul căreia responsabilii de la Ministerul Economiei ar fi contribuit la delapidarea a circa 12 milioane de dolari

Actualitate 13.09.2021 14:13 Vizualizări14137 Autor: Ziarul National
Socialiștii, SUPĂRAȚI pe guvernare și presă, după ce procurorii au anunțat că INVESTIGHEAZĂ „schemă criminală” din 2008, prin intermediul căreia responsabilii de la Ministerul Economiei ar fi contribuit la delapidarea a circa 12 milioane de dolari


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) este deranjat că presa a pomenit numele fostului ministru al Economiei, Igor Dodon, și al fostului premier, Zinaida Greceanîi, în contextul anunțului Procuraturii Generale care a pornit urmărirea penală pe faptul încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare pentru R. Moldova a energiei electrice din Ucraina.

Citește și: Procurorii, pe urmele lui Dodon și Greceanîi? Cauză PENALĂ în privința unei SCHEME din 2008 privind importul de energie electrică din Ucraina. O firmă-CĂPUȘĂ a câștigat „din nimic” circa 12 milioane de dolari

„PSRM condamnă falsul lansat astăzi de unele instituții media politizate, care lucrează în interesul actualului regim. În anunțul făcut de Procuratura Generală privind investigarea unor acțiuni din 2008 nu figurează niciun nume. Este obligația oamenilor legii să verifice și să stabilească adevărul, cu toate că acest subiect a fost aruncat în spațiul public de mai multe ori, inclusiv de regimul Plahotniuc”, ripostează socialiștii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: VIDEO // Probleme mari pentru Dodon. Un fost consilier PREZIDENȚIAL prezintă PROBE noi despre schema privind importul de energie electrică din Ucraina: „Prejudiciul este de 14,5 milioane de dolari, iar 50% au ajuns la un offshore al lui Plahotniuc”

În același context, socialiștii spun că guvernarea ar fi aruncat în spațiul public acest subiect, pentru a distrage atenția de la „problemele acute ale societății”.

„Înțelegem dorința regimului de la guvernare, care, prin intermediul presei controlate, intenționează să distrage atenția oamenilor de la problemele acute ale societății, cum ar fi scumpirea zilnică a carburanților, scumpirea pâinii și a altor produse alimentare, creșterea prețurilor la materialele de construcție etc. Prin interpretări forțate ale unor subiecte, regimul antipopular de la guvernare încearcă să acopere nemulțumirea populației legate de măsurile de restricție impuse de autorități și de la proasta gestionare a crizei pandemice. Facem apel la instituțiile media să fie corecte în prezentarea informației și să nu speculeze ori să inventeze fapte care nu corespund adevărului”, se mai arată în comunicatul remis de PSRM.

Citește și: Dodon, autorul primei SCHEME cu firme-căpușe la importul de energie electrică? Procuratura verifică legalitatea încheierii, în anul 2008, a contractului de furnizare a energiei electrice cu Ucraina

Menționăm că, potrivit procurorilor, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea R. Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara republicii, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 de dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.

Fostul consilier prezidențial, Sergiu Tofilat, a declarat că anume fostul vicepremier, Igor Dodon, ar fi negociat un asemenea contract păgubos postru consumatorii din R. Moldova. Până la „negocierile” purtate de Igor Dodon cu partea ucraineană, R. Moldova plătea 40 de dolari pentru megawatt-ul de energie electrică, iar după – 53 de dolari. Anume această diferență ar fi fost pusă pe seama consumatorilor din R. Moldova, a punctat ex-consilierul prezidențial în domeniul energeticii, Sergiu Tofilat.

„După aproape 4 ani de când am depus denunțul, Procuratura în sfârșit a deschis dosar penal pe schema cu importul energiei din 2008. Sper că dosarul va avea finalitate și persoanele implicate vor fi atrase la răspundere. Sunt disponibil să ofer consultanță grupului de procurori care se ocupă de acest caz, pentru a acumula probele necesare și a transmite dosarul în judecată”, a scris astăzi pe Facebook Tofilat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Soțiopații supărați ? 13.09.2021 16:29

La pruncul pentru tradare, hoție și trafic de droguri !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md