20:43:40 21.07.2024
Stiri

Fost subaltern al lui Dodon: „Dodon a fost ROBUL lui Plahotniuc și executa întocmai comenzile sale. Prima dată am fost informat în DETALIU despre mai multe chestiuni încă în 2009. El și acum e legat de Plahotniuc”

Actualitate 13.10.2021 21:27 Vizualizări12260 Autor: Ziarul National
Fost subaltern al lui Dodon: „Dodon a fost ROBUL lui Plahotniuc și executa întocmai comenzile sale. Prima dată am fost informat în DETALIU despre mai multe chestiuni încă în 2009. El și acum e legat de Plahotniuc”


Ex-viceministrul Economiei, Iurie Munteanu, susține că are dovezi că fostul său șef, vicepremierul și ministrul Economiei, Igor Dodon, ar fi fost robul și sluga lui Vlad Plahotniuc încă de când lucra în Guvern. Acesta spune că nu știe despre implicarea lui Dodon în schema din 2008 privind importul de energie electrică din Ucraina, în urma căreia cetățenii au fost prejudiciați cu circa 14 milioane de dolari, dar e sigur că fostul ministru al Economiei exercita comenzile lui Plahotniuc fără să crâcnească.

„Igor Dodon a fost robul lui Plahotniuc, executa comenzile lui. Și nu pur și simplu, dar întocmai. Despre asta eu am aflat-o cu lux de amănunte, după ce am plecat în opoziție. Prima dată când eu am fost informat în detaliu despre mai multe chestiuni a fost în septembrie 2009, sfârșitul lunii septembrie. Mai departe informațiile s-au înmulțit. Da, Dodon era strâns și mai este și acum. Da, da, încă mai este legat de Plahotniuc și a fost întotdeauna sluga și robul lui”, a precizat Iurie Munteanu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

Citește și: VIDEO // Probleme mari pentru Dodon. Un fost consilier PREZIDENȚIAL prezintă PROBE noi despre schema privind importul de energie electrică din Ucraina: „Prejudiciul este de 14,5 milioane de dolari, iar 50% au ajuns la un offshore al lui Plahotniuc”

În același context, fostul consilier prezidențial în domeniul energetic, Sergiu Tofilat, insistă că Dodon a fost implicat în schema privind importul energiei electrice din Ucraina la un preț mai mare. Până la „negocierile” purtate de Igor Dodon, în calitate de vicepremier, cu partea ucraineană, R. Moldova plătea 40 de dolari pentru megawatt-ul de energie electrică, iar după aceea – 53 de dolari. Astfel, cetățenii au fost prejudiciați cu 14 milioane de dolari. Tofilat a adăugat că 50% din bani ar fi ajuns în tr-un offshore al lui Vlad Plahotniuc.

Citește și: Procurorii, pe urmele lui Dodon și Greceanîi? Cauză PENALĂ în privința unei SCHEME din 2008 privind importul de energie electrică din Ucraina. O firmă-CĂPUȘĂ a câștigat „din nimic” circa 12 milioane de dolari

Procuratura a deschis un dosar penal pe acest caz, însă Tofilat nu este mulțumit de felul cum decurge ancheta. Astfel, după suspendarea procurorului general Alexandr Stoianoglo, Tofilat nu exclude că va depune o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor, pentru ca ancheta să avanseze.

Citește și: Dodon, autorul primei SCHEME cu firme-căpușe la importul de energie electrică? Procuratura verifică legalitatea încheierii, în anul 2008, a contractului de furnizare a energiei electrice cu Ucraina

„Vreau mai întâi să discut cu procurorii de caz, să mă documentez ce e cu dosarul. Dacă nu voi fi convins de argumentele lor, atunci neapărat voi depune o sesizare la CSP. La momentul actual, eu nu am încredere în ceea ce se întâmplă. Nu am temei să cred că lucrurile se fac corect”, a punctat Tofilat.

Citește și: DOC // Dodon riscă să facă PUȘCĂRIE? „Igor Dodon a negociat contractul din 2008 și a plantat PRIMA companie intermediar. Urmare a acestei SCHEME consumatorul a plătit, doar în 2008, cu 12 milioane dolari mai mult”

De partea cealaltă, Igor Dodon a respins acuzațiile. „Este o fumigenă. Nu avem nimic cu asta. În perioada 2008-2009, eu eram copreședinte al unor comisii interguvernamentale cu zeci de țări, e vorba de Ucraina, Rusia, România, China, Turcia, SUA, Elveția etc. La fiecare ședință a acestor comisii se puneau pe ordinea de zi 20 și mai multe chestiuni. Desigur că acolo sunt și întrebări despre energia electrică. Asta nu înseamnă că acel copreședinte, ministrul Economiei, prim-vicepremierul, participă în procesul de negocieri sau semnează ceva”, a declarat recent Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Dodon PASEAZĂ vina pe alții. SCHEMA din 2008, prin intermediul căreia o firmă-CĂPUȘĂ a câștigat circa 12 milioane de dolari pe spatele cetățenilor, ar fi o FUMIGENĂ: „Ce are cu asta cumpărătorul? Noi. Întrebarea e către vânzător...”


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md