05:31:53 20.06.2024
Stiri

VIDEO // Negociatorii PSRM s-au întâlnit cu reprezentanții PD. Cebotari: „Aceste discuții au ca scop crearea NOII MAJORITĂȚI PARLAMENTARE”

Politică 07.06.2019 10:51 Vizualizări2333 Autor: Ziarul National
VIDEO // Negociatorii PSRM s-au întâlnit cu reprezentanții PD. Cebotari: „Aceste discuții au ca scop crearea NOII MAJORITĂȚI PARLAMENTARE”


Negociatorii Partidului Democrat (PD) s-au întâlnit în această dimineață cu cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM), iar în cadrul discuțiilor s-a vorbit despre crearea unei majorități parlamentare „care să lucreze pentru oameni”.

„Am avut astăzi discuții cu PSRM, discuții care au ca scop crearea noii majorități parlamentare care să lucreze pentru cetățeni. Nu am discutat despre funcții. PD consideră că nu e corect ca la această etapă să abordăm chestiuni privind distribuirea funcțiilor. Considerăm că astfel de abordare este imorală. Am spus clar celor de la PSRM că PD are un singur obiectiv - de a forma o majoritate parlamentară și un Guvern care va avea la bază un program social”, a declarat vicepreședintele PD, Vlad Cebotari, după întrevederea cu socialiștii.

Potrivit democratului, cetățenii au nevoie de o viață mai bună, iar proiectele începute trebuie continuate. „Am discutat despre dorința PD ca viitoarea guvernare să continue proiectele începute. Este important să continuam să construim un sistem de educație mai bun, să venim cu politici, să majorăm pensiile, salariile, să decidem privind acel suport pentru copii până la 18 ani. Parteneriatul social-economic pe care PD îl propune are la bază principalele probleme ale cetățenilor. Nu trebuie să abordăm subiecte care divizează societate”, a continuat Cebotari.

Acesta a dat asigurări că Acordul de Asociere cu Uniunea europeană urmează să fie implementat într-un ritm mai rapid. „Vrem să fim prieteni cu toata lumea. Nu suntem contra cuiva, ci vrem să îmbunătățim și relațiile cu Rusia. Sunt încă foarte multe oportunități regionale și mondiale. Acum, urmează să ne întrunim la Consiliul Politic Național pentru a discuta despre acest schimb de opinii și mesaje cu cei de la PSRM. Vom anunța deciziile luate”, a conchis vicepreședintele PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md