15:36:34 30.05.2020
 
Stiri

Socialiștii apreciază „TONALITATEA mai puțin categorică a mesajelor celor de la „ACUM””, însă sunt deranjați de „unele acțiuni cu tentă UNIONISTĂ” ale blocului

Politică 23.04.2019 12:14 Vizualizări1059 Autor: Ziarul National
Socialiștii apreciază „TONALITATEA mai puțin categorică a mesajelor celor de la „ACUM””, însă sunt deranjați de „unele acțiuni cu tentă UNIONISTĂ” ale blocului facebook


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) este disponibil de a forma grupuri de lucru cu PAS și PPDA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă afirmă că acest lucru poate fi inițiat doar dacă „ACUM” acceptă formarea unei coaliții stabile de guvernare, în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM.

Declarația a fost făcută de socialistul Ion Ceban, după ce Blocul „ACUM” a invitat astăzi deputații socialiști la o nouă rundă de discuții, pentru depășirea crizei politice.

„Remarcăm tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la „ACUM”, ceea ce ar putea crea pe viitor premize de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican. PSRM a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți”, spune Ceban.

Citește și: Blocul „ACUM” invită din nou PSRM la discuții. PAS și PPDA nu mai vorbesc despre un guvern MINORITAR, dar despre instalarea „unui guvern funcțional”

Acesta subliniază că invitația de astăzi a celor de la „ACUM” nu aduce claritate referitor la acceptarea sau neacceptarea propunerilor PSRM de a forma o coaliție funcțională.

„Reiterăm că suntem disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere ale PSRM, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la „ACUM” de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, a adăugat Ceban.

Citește și: PNL România, partenerul politic al „ACUM”, nu agreează niciun fel de compromis al blocului cu PSRM, dar nici cu PD

Totuși, socialistul spune că formațiunea pe care o reprezintă este îngrijorată „de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimele zile, la care activ participă conducerea Blocului „ACUM” și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

timofei 23.04.2019 12:37

freaca menta socialistii PSRM si PAScuDA ai acelasi centru de comanda

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md