15:35:41 13.07.2020
 
Stiri

Blocul „ACUM” invită din nou PSRM la discuții. PAS și PPDA nu mai vorbesc despre un guvern MINORITAR, dar despre instalarea „unui guvern funcțional”

Politică 23.04.2019 10:01 Vizualizări1070 Autor: Ziarul National
Blocul „ACUM” invită din nou PSRM la discuții. PAS și PPDA nu mai vorbesc despre un guvern MINORITAR, dar despre instalarea „unui guvern funcțional”


Blocul „ACUM” invită repetat deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale Legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”. Întâlnirea este programată pentru ziua de mâine, 24 aprilie, în sediul Parlamentului.

„Blocul „ACUM” reiterează angajamentele sale ferme de a elibera instituțiile statului din captivitate, de a combate corupția, de a stopa persecuțiile politice și de a proteja drepturile și libertățile cetățenilor. În același timp, Blocul „ACUM” pledează pentru evitarea alegerilor anticipate, opțiune preferată de către PD. Alegerile anticipate, în condițiile statului capturat, nu vor schimba datele actualei configurații politice, ci vor conduce la irosirea în continuare a banilor publici de către regimul oligarhic pentru a-și menține scorul electoral”, se arată într-un comunicat de presă al blocului politic.

Reprezentanții PAS și PPDA spun că sunt deschiși și pentru instalarea unui „guvern funcțional”, termen folosit de PSRM.

„Pentru a depăși impasul creat în Parlament, suntem deschiși în continuare să discutăm separat fiecare etapă a implementării procesului de dezoligarhizare a țării, începând cu formarea organelor de lucru în Parlamentul R. Moldova și, ulterior, instalarea unui guvern funcțional, capabil să implementeze legile adoptate”.

În apelul „ACUM” se mai spune că, în comun cu PSRM, trebuie de purces imediat la procesul de formare a organelor de lucru ale Legislativului – a comisiilor, a Biroului permanent, la alegerea președintelui Parlamentului. „Nu există sarcină mai importantă astăzi decât reluarea procesului legislativ în Parlamentul R. Moldova, singura instituție legitimă a statului, care se mai poate opune dictaturii și oligarhiei. Fiecare zi de întârziere a activității Parlamentului ne aduce mai aproape de anticipate”.

Amintim că, săptămâna trecută, Blocul „ACUM” a propus crearea unui grup de lucru în vederea examinării, până la 25 aprilie, a actelor normative ale ambelor formațiuni ce țin de dezoligarhizare și îmbunătățirea vieții oamenilor. De partea cealaltă, socialiștii au spus că sunt dispuși să continue discuții cu „ACUM” doar dacă entitatea politică este gata pentru formalizarea unei coaliții de guvernare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

WALTER 23.04.2019 11:00

O să fie cea mai mare greșeală a socialiștilor dacă vor accepta discuțiile cu PAS și PPDA. Trebuie să fie alegeri anticipate.. Și dacă vor fi, năstase și sandu vor pierde și cele 26 mandate pe care le au, pentru că ei au demonstrat oamenilor că nu pot schimba nimic în această țară, dar noi avem nevoie de deputați puternici.

Lilian 23.04.2019 16:10

Adică cei din ACUM iarăși își șterg picioarele de cetățeni ca de niște cîrpe, ori înainte de alegeri se jurau că nu vor discuta și face coaliție cu pro-rușii lui Dodon, gata trădătorilor ați uitat de asta ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md