Andrei Spînu nu-l iartă pe Ion Ceban și insistă ca edilul să MĂTURE timp de un an, pe gratis, Primăria Chișinău. „Acest personaj va trebui sa răspundă pentru toate minciunile aruncate împotriva mea”
Instanța de judecată a pus pe rol plângerea vicepremierului Andrei Spînu împotriva primarului general, Ion Ceban, iar prima ședință este programată pe 28 martie 2023.
Astfel, dacă va fi găsit vinovat pentru denigrare și răspândirea declarațiilor mincinoase, primarul general riscă să mature Primăria Chișinău timp de un an, așa cum a solicitat Spînu.
„Adresarea mea în judecată împotriva primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a fost pusă pe rol. Prima ședință de judecată va avea loc pe data de 28 martie 2023. Acest personaj va trebui sa răspundă pentru toate minciunile aruncate împotriva mea”, a scris Spînu pe Telegram.
Anterior, Andrei Spînu i-a trimis lui Ion Ceban o cerere prealabilă de chemare în judecată, prin care îi cere să dezmintă declarațiile „denigratoare” făcute la adresa sa, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.
„I-am trimis primarului Ion Ceban cererea prealabilă de chemare în judecată, prin care îi cer să dezmintă minciunile și informațiile denigratoare despre mine. Minciunile sale servesc intereselor străine țării noastre. I-am solicitat:
– Dezmințirea publică, în termen de 5 zile de la data examinării cererii prealabile, a informațiilor răspândite la data de 02.11.2022 la talk-showul „Secretele Puterii” de la Jurnal TV de la ora 20:00, moderată de Alex Cozer, și a informațiilor răspândite la data de 03.11.2022 pe pagina sa oficială de Facebook, care mă vizează.
– Achitarea și compensare, în calitate de prejudiciu moral, a sumei de 1 leu și măturarea, în interes public, a Primăriei mun. Chișinău timp de un an, începând cu data de 28.11.2022”, spunea Andrei Spînu.
Amintim că, în cadrul emisiunii respective, Ion Ceban a declarat că ministrul Andrei Spînu și directorului „Moldovagaz”, Vadim Ceban, „alături de câțiva factori de decizie de la „Gazprom” au o înțelegere”, în ceea ce privește prețul la gazele naturale.
„Ne fură pe mine, pe dvs. și pe toți locuitorii municipiului și ai țării, și vă dau detalii în această privință. (…) Consumul de gaze în țară e de 1,2 miliarde de metri cubi pe an, pe zi – 5,7 milioane de metri cubi, cu devieri anumite, în anumite perioade. Ne întoarcem în luna octombrie (2021), cineva a dominat și ne-a adus în R. Moldova cel mai mare preț la gaz din Europa. S-a făcut gălăgie, noi nu avem nevoie de surplus și nu am avut deficit. Să îl întrebați pe Spînu cine a inventat schema? Suntem delapidați de milioane de dolari. Eu voi prezenta aceste date, am date oficiale care le pot proba”, a spus atunci Ceban.
VIDEO // Pomeni electorale de la Șor, cu termene de valabilitate expirate pentru produsele alimentare: Oamenii legii au deschis o cauză penală
PRIMUL producător de OUĂ din R. Moldova care a primit acceptul să exporte pe piața Uniunii Europene: Găinile, crescute într-un sat din nordul R. Moldova
FOTO // Alți 18 cetățeni ai Republicii Moldova evacuați din Liban au ajuns acasă în siguranță