04:33:00 25.07.2024
Stiri

DOC // Ex-vicepremierul Spînu CONFIRMĂ că este cercetat pentru îmbogățire ILICITĂ: „Fugarii și hoții din R. Moldova, în cârdășie cu organele de drept ale republicii, continuă să mă atace public. Repet, o fac în cârdășie cu organele de drept”

Actualitate 29.03.2023 14:47 Vizualizări2649 Autor: Ziarul National
DOC // Ex-vicepremierul Spînu CONFIRMĂ că este cercetat pentru îmbogățire ILICITĂ: „Fugarii și hoții din R. Moldova, în cârdășie cu organele de drept ale republicii, continuă să mă atace public. Repet, o fac în cârdășie cu organele de drept”


Secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, confirmă că este cercetat pentru îmbogățire ilicită, în baza unui denunț făcut de Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de pușcărie. În opinia lui Spînu, oamenii lui Vlad Plahotniuc încă ar trage sforile în Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție, iar dânsul ar fi „hărțuit în permanență”.

„Fugarii și hoții din R. Moldova, în cârdășie cu organele de drept ale republicii, continuă să mă atace public. Repet, o fac în cârdășie cu organele de drept. Pentru mine e clar de ce o fac. Încă din primele zile de guvernare, din vara lui 2021, am spus că persoanele care au lucrat împreună cu regimul Plahotniuc nu trebuie să participe la reformarea justiției sau la orice alt tip de reformă în R. Moldova. Am făcut-o și public, dar am făcut-o în mod special în echipa de guvernare”, a scris Spînu pe Telegram.

Potrivit fostului vicepremier, exponenții fugarilor din instituțiile publice l-ar fi șantajat încă din anul 2021.

„M-au interogat la minister, m-au atacat la toate instituțiile de drept ale statului, mi-au trimis mascați acasă, au deschis dosare referitor la activitatea mea. Oamenii care l-au slujit pe Plahotniuc la Procuratura Anticorupție, la Centrul Național Anticorupție, la Procuratura Generală, la Serviciul de Informații și Securitate, oameni care au participat la expulzarea profesorilor turci din republica noastră, oameni care în cariera lor au lucrat doar pe dosare politice trebuiau scoși din funcții din primele zile de guvernare. Sper ca acest lucru să se întâmple de acum în colo. Așa nu se mai poate. Știu că așteptați nume și prenume, le voi da la timpul potrivit. Până atunci sper ca cei vizați să se autosesizeze și să plece”, a conchis Spînu.


Menționăm că Ilan Șor a publicat astăzi un document pe care l-a fi primit de la Centrul Național Anticorupție, în care se arată că organele de drept verifică averea ex-vicepremierului Andrei Spînu, în baza unei solicitări făcute anterior de către fugar.

Potrivit scrisorii, CNA examinează denunțul său adresat Procuraturii Generale cu privire la „tragerea la răspundere penală a fostului viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pentru îmbogățire ilicită și nedeclararea averii”. CNA mai anunță că în acest caz sunt necesare verificări suplimentare, motiv pentru care a fost prelungit termenul de examinare a solicitării făcute de Șor.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md