14:39:47 15.06.2024
Stiri

Andrei Spînu, viitorul PRIM-MINISTRU al R. Moldova? Răspunsul actualului ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, când este întrebat despre acest SCENARIU

Actualitate 15.09.2023 13:23 Vizualizări1894 Autor: Ziarul National
Andrei Spînu, viitorul PRIM-MINISTRU al R. Moldova? Răspunsul actualului ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, când este întrebat despre acest SCENARIU


Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, infirmă zvonurile potrivit cărora dânsul ar urma să-i ia locul lui Dorin Recean în fruntea Guvernului R. Moldova. Fostul vicepremier a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Bună seara”, moderată de Mircea Surdu la postul public de televiziune, că a revenit la MIDR la invitația lui Recean și că ar avea o relație foarte bună cu șeful Guvernului.

Întrebat dacă urmează să preia funcția de premier, așa cum se discută în anumite cercuri, Spînu a spus că „nu cunoaște” despre existența unui asemenea scenariu.

Citește și: Ministrul Spînu, angajamente de PRIM-MINISTRU. Oficialul a anunțat lansarea unor megaproiecte de infrastructură de peste 11 MILIARDE de euro: „Sunt ȘOCUL de dezvoltare de care avem nevoie”

„Nu cunosc... sunt zvonuri și neadevăruri. Eu am spus de mai multe ori... sunt ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Am acest plan de dezvoltare a infrastructurii R. Moldova, pe care trebuie să-l duc la bun sfârșit. Am o relație foarte bună cu domnul prim-ministru și am venit la invitația domnului Recean. Premierul Recean are toată susținerea echipei, inclusiv a mea. Noi avem un mandat foarte clar, avem aceste priorități pe domeniul meu și sunt sigur că noi vom realiza tot ce ne-am propus”, a precizat Spînu.

Spînu a adăugat că a făcut un pas înapoi la începutul anului curent, dar peste jumătate de an a revenit în Guvern „pentru a impulsiona proiectele de infrastructură”.

„Am considerat la acea etapă că e bine să iau o pauză. Asta am făcut reieșind din situația care era atunci (Guvernul Gavrilița a demisionat n.r.). De ce am revenit? A fost o invitație a prim-ministrului Dorin Recean de a veni și impulsiona proiectele de infrastructură. Am venit la minister să fac ceea ce am început în 2021”, a conchis Spînu.

De menționat că și prim-ministrul Dorin Recean a infirmat, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că ar intenționa să demisioneze din fruntea Guvernului în această toamnă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md