05:49:59 22.10.2021
Stiri

Liderul interimar al Platformei „DA” pune CONDIȚII pentru ca unii membri ai formațiunii să fie cooptați în GUVERNUL propus de PAS: „Nimeni din deputații noștri NU pot accepta funcții guvernamentale, dacă…”

Actualitate 16.07.2021 12:42 Vizualizări4143 Autor: Ziarul National
Liderul interimar al Platformei „DA” pune CONDIȚII pentru ca unii membri ai formațiunii să fie cooptați în GUVERNUL propus de PAS: „Nimeni din deputații noștri NU pot accepta funcții guvernamentale, dacă…” Captură


Președintele interimar al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, susține că nimeni dintre reprezentanții formațiunii sale, care nu a acces în Parlament după alegerile din 11 iulie, nu va accepta să facă parte din Guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dacă i se va pune condiția să părăsească partidul.

„Mulțumim din suflet pentru mesajele de încurajare și intențiile sincere de a vedea oameni din echipa Platformei „DA” în viitorul guvern. Noi vom aduce contribuția noastră la îmbunătățirea actului guvernării, însă nimeni din deputații Platformei „DA” nu pot accepta funcții guvernamentale având condiția de a părăsi partidul. Asta pentru că avem demnitate și pentru că am votat declarația prin care am condamnat traseismul politic”, a precizat Plîngău.

Citește și: DOC // Un fruntaș al Platformei „DA”, care a DEMISIONAT recent, ar putea ocupa o funcție IMPORTANTĂ în garnitura guvernamentală propusă de PAS. Maia Sandu și Igor Grosu au fost deja informați

Acesta a lăsat să se înțeleagă că PAS ar face bine să lase în pace oamenii din Platforma „DA”.

„PAS are tot dreptul moral și politic, reieșind din votul dat de cetățeni, să decidă singur asupra componenței noului guvern, fără sfaturile, chiar și prietenești, ale oricărei alte formațiuni politice”.

Citește și: Slusari, despre șansele sale de a ajunge MINISTRU într-un guvern al PAS: „Eu nu spun nu. Haideți să așteptăm, să vedem ce o să fie…”

De menționat că, în ultimele trei zile, s-a discutat foarte mult despre candidatura fostului vicepreședinte al Platformei „DA”, Alexandr Slusari, la funcția de ministru al Adricuturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Însuși Slusari a declarat că „nu ar spune nu” unei asemenea oferte din partea PAS.

Citește și: Condițiile puse de PAS, pentru ca membrii altor PARTIDE politice să fie cooptați în GUVERN, inclusiv în funcții de MINIȘTRI sau de SECRETARI de stat

De partea cealaltă, reprezentanții PAS, prin intermediul deputatului Virgiliu Pâslariuc, au declarat că fruntașii unor partide politice extraparlamentare, care vor dori să se regăsească în unele ministere, vor trebui să renunțe la apartenența lor politică și să fie reprezentanți ai PAS în viitorul Guvern al R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
12.07.2021 09:10 4522 Nicolae Negru // Un PAS istoric?

SeVeN 16.07.2021 17:52

Naiv, chiar încă prea naiv - și nu numai politic - e acest tânăr Dinu Plângău, ajuns ocazional în fruntea partidului său. Or, în cazul în care vor avea oferte pe măsura așteptărilor de la PAS, o parte dintre activiștii PPDA, cu siguranță, vor migra spre guvernare. Acest fenomen e bine știut din toată istoria de trei decenii a RM. Cu atât mai mult că, divergențe principiale, de ordin doctrinar-ideologic, în fond nu sunt între cele două formațiuni. Vizibilă însă e disputa dură de ordin personal,și anume că, Maia Sandu și Andrei Năstase nu pot decide cine, totuși, e mai mare și mai tare în parcare în această țărișoară...

Furtuna 17.07.2021 13:09

Asa si ar trebui sa fie,pornind de la conceptul "Demnitate"care sta in doctrina acestui partid.Iar daca tot se ia Germania,in multe cazuri ca model,acolo au guventat coalitii care n-au dus tara de ripa,in pofida,doctrinelor putin diferite...Moldova la moment,are nevoie de oameni competenti,profesionisti,motivati de mult timp de vremuri bune,care cunosc bine problemele tarii si nu se lasa ademeniti de "sfaturi binevoitoare" atit din interior,cit si din exterior. PPDA are asa oameni!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md