18:40:41 13.07.2024
Stiri

Liderul interimar al Platformei „DA” pune CONDIȚII pentru ca unii membri ai formațiunii să fie cooptați în GUVERNUL propus de PAS: „Nimeni din deputații noștri NU pot accepta funcții guvernamentale, dacă…”

Actualitate 16.07.2021 12:42 Vizualizări4913 Autor: Ziarul National
Liderul interimar al Platformei „DA” pune CONDIȚII pentru ca unii membri ai formațiunii să fie cooptați în GUVERNUL propus de PAS: „Nimeni din deputații noștri NU pot accepta funcții guvernamentale, dacă…” Captură


Președintele interimar al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, susține că nimeni dintre reprezentanții formațiunii sale, care nu a acces în Parlament după alegerile din 11 iulie, nu va accepta să facă parte din Guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dacă i se va pune condiția să părăsească partidul.

„Mulțumim din suflet pentru mesajele de încurajare și intențiile sincere de a vedea oameni din echipa Platformei „DA” în viitorul guvern. Noi vom aduce contribuția noastră la îmbunătățirea actului guvernării, însă nimeni din deputații Platformei „DA” nu pot accepta funcții guvernamentale având condiția de a părăsi partidul. Asta pentru că avem demnitate și pentru că am votat declarația prin care am condamnat traseismul politic”, a precizat Plîngău.

Citește și: DOC // Un fruntaș al Platformei „DA”, care a DEMISIONAT recent, ar putea ocupa o funcție IMPORTANTĂ în garnitura guvernamentală propusă de PAS. Maia Sandu și Igor Grosu au fost deja informați

Acesta a lăsat să se înțeleagă că PAS ar face bine să lase în pace oamenii din Platforma „DA”.

„PAS are tot dreptul moral și politic, reieșind din votul dat de cetățeni, să decidă singur asupra componenței noului guvern, fără sfaturile, chiar și prietenești, ale oricărei alte formațiuni politice”.

Citește și: Slusari, despre șansele sale de a ajunge MINISTRU într-un guvern al PAS: „Eu nu spun nu. Haideți să așteptăm, să vedem ce o să fie…”

De menționat că, în ultimele trei zile, s-a discutat foarte mult despre candidatura fostului vicepreședinte al Platformei „DA”, Alexandr Slusari, la funcția de ministru al Adricuturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Însuși Slusari a declarat că „nu ar spune nu” unei asemenea oferte din partea PAS.

Citește și: Condițiile puse de PAS, pentru ca membrii altor PARTIDE politice să fie cooptați în GUVERN, inclusiv în funcții de MINIȘTRI sau de SECRETARI de stat

De partea cealaltă, reprezentanții PAS, prin intermediul deputatului Virgiliu Pâslariuc, au declarat că fruntașii unor partide politice extraparlamentare, care vor dori să se regăsească în unele ministere, vor trebui să renunțe la apartenența lor politică și să fie reprezentanți ai PAS în viitorul Guvern al R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md