23:03:10 23.06.2024
Stiri

Socialiștii l-au informat pe Kozak că NU sunt dispuși să facă prea multe CEDĂRI în fața viitorilor PARTENERI de guvernare

Politică 03.06.2019 19:55 Vizualizări3250 Autor: Ziarul National
Socialiștii l-au informat pe Kozak că NU sunt dispuși să facă prea multe CEDĂRI în fața viitorilor PARTENERI de guvernare


Conducerea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) susține că va insista în continuare ca Zinaida Greceanîi să fie viitorul președinte al Parlamentului, în cazul în care formațiunea va ajunge la un consens în vederea constituirii unei majorități parlamentare. Declarații au fost făcute în cadrul întrevederii de astăzi cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, care se află la Chișinău.

„Reprezentanții PSRM și-au prezentat poziția privind soluționarea crizei politice care s-a creat în țară după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Încă o dată au subliniat toate cele trei blocuri de condiții, pe baza cărora socialiștii sunt pregătiți să înceapă negocierile privind formarea structurilor de guvernare și adoptarea programului de dezvoltare al țării”, se arată într-un comunicat de presă al socialiștilor.

Partidul Socialiștilor consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt nedorite. Astfel, socialiștii și-au „exprimat disponibilitatea de dialog și de căutare a unei soluții”.

„Totuși, în cadrul acestor acțiuni, trebuie considerată poziția PSRM. Dacă acest lucru nu se întâmplă, Partidul Socialiștilor este gata să participe în mod corespunzător la alegerile parlamentare anticipate. Decizia despre acțiunile ulterioare ale PSRM va fi luată de Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor, care va fi convocat săptămâna aceasta”, conchide sursa citată.

De menționat că zilele trecute PD a invitat PSRM la discuții privind crearea unei majorități parlamentare. Democrații i-au asigurat pe socialiști că vor obține funcția de spicher. Socialiștii au declarat că „au luat act” de propunerea PD și urmează să o pună în discuție la Consiliul Republican.

Citește și: VIDEO // Partidul lui Vlad Plahotniuc cheamă socialiștii la discuții pentru formarea unei coaliții de guvernare: „Partidul Democrat va face tot ce este necesar pentru evitarea alegerilor anticipate”

Astăzi, socialiștii au fost invitați la discuții și de Blocul „ACUM”. Maia Sandu a spus că e dispusă să discute inclusiv cedarea funcției de spicher în favoarea Zinaidei Grecianîi. De partea cealaltă, liderul PPDA, Andrei Năstase, care ar rămâne fără funcția de spicher, crede că PSRM ar trebui să preia funcția de premier, deoarece are cele mai multe mandate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md