20:28:53 17.01.2021
 
Stiri

VIDEO // Partidul lui Vlad Plahotniuc cheamă socialiștii la discuții pentru formarea unei coaliții de guvernare: „Partidul Democrat va face tot ce este necesar pentru evitarea alegerilor anticipate”

Politică 31.05.2019 12:00 Vizualizări1749 Autor: Ziarul National
VIDEO // Partidul lui Vlad Plahotniuc cheamă socialiștii la discuții pentru formarea unei coaliții de guvernare: „Partidul Democrat va face tot ce este necesar pentru evitarea alegerilor anticipate”


Partidul Democrat (PDM) anunță că va transmite astăzi o invitație către Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM), „pentru a avea o primă discuție”, ca să vadă dacă pot găsi o formulă de colaborare parlamentară. Democrații susțin că sunt gata să voteze spicherul din partea socialiștilor, așa cum a cerut anterior PSRM.

Purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gămurari, a declarat astăzi, după ședința Biroul Permanent al PDM, că „Republica Moldova are astăzi, mai mult ca oricând, nevoie de stabilitate și continuare a programelor bune începute”.

„De aceea, Partidul Democrat va face tot ce este necesar pentru evitarea alegerilor anticipate și pentru evitarea unei crize sociale și economice”, a spus Gămurari.

Democratul a detaliat și despre ce vrea să discute PDM cu PSRM.

„Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcție, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluții, atâta timp cât ambele părți dau dovadă de flexibilitate și de dorința de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetățenilor. În cadrul discuțiilor, vor fi abordate și propunerile anunțate deja public de Partidul Socialiștilor privind formarea unei majorități parlamentare și a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracțiunea PSRM. În același timp, urmează să fie discutate și propunerile de guvernare ale Partidului Democrat.

Considerăm că viitoarea majoritate parlamentară și viitorul Guvern trebuie făcute aici, în țară, prin dialogul dintre partidele parlamentare, trebuie încetată practica păguboasă prin care politicienii așteaptă ca cineva din afara țării să vină să le spună cum să guverneze sau care sunt nevoile moldovenilor. Știm mai bine ca oricine din afară care sunt nevoile prioritare ale moldovenilor, am dovedit în cei trei ani de guvernare că putem face pași concreți în rezolvarea lor, de aceea și viitorul program de guvernare pe care îl propunem este bazat pe aceste nevoi ale oamenilor. Apreciem foarte mult suportul tuturor partenerilor externi, care are menirea să ajute Republica Moldova, pe toți cetățenii, nu un partid sau altul, credem că rolul lor va fi, în continuare, unul foarte important în sprijinirea țării, dar după ce singuri vom fi capabili să formăm o majoritate parlamentară stabilă și un nou guvern profesionist”, a citit Gămurari, într-un briefing de presă, declarația PDM.

Acesta a amintit că a chemat la discuții mai întâi Blocul „ACUM”.

„PDM nu a condiționat dialogul de nicio funcție, dimpotrivă, a arătat maximă flexibilitate în ofertele făcute Blocului ACUM, care a refuzat însă în repetate rânduri dialogul. Am așteptat trei luni ca Blocul ACUM să se trezească la realitate și să înțeleagă că au fost trimiși de cetățeni în Parlament să muncească pentru ei, nu să schimbe un șef de instituție cu altul de-al lor, nu să-și facă selfie în fotoliile de parlamentari ca niște turiști. Din păcate, au dovedit că, deocamdată, sunt doar niște turiști în politică, au dovedit că trăiesc într-o lume paralelă cu realitatea moldovenilor, au rămas acolo unde au început politica - pe Facebook, nu sunt pregătiți în mod real să-și asume responsabilități în conducerea statului, au nevoie de timp să se maturizeze”, a spus Gămurari.

Aceeași sursă a declarat că o cauză a blocajului de după alegerile parlamentare ar fi „obsesia unor politicieni pentru funcții”.

„Cauza acestui blocaj este, pe de o parte, diferența reală de viziuni dintre partide, pe de altă parte, dorința unor politicieni de a ocupa cu orice preț funcții sau de a prelua controlul asupra unor instituții, cum este cazul celor două partide din fostul bloc electoral ACUM. Am așteptat până aproape de termenul-limită în care se poate forma noul guvern, pentru ca partidele parlamentare să dea dovadă de maturitate și să realizeze că ceea ce așteaptă cetățenii este stabilitate, nu conflicte politice, așteaptă soluții la problemele lor, nu lupte pentru preluarea de instituții, așteaptă de la politicieni să le facă viața mai bună, nu mai grea, prin ducerea țării în criză și instabilitate. În toată această perioada de după alegeri, echipa Partidului Democrat a lucrat pentru pregătirea unui program de guvernare bazat pe nevoile sociale ale cetățenilor, program pe care suntem gata să-l implementăm împreună cu deputații, care doresc să muncească cu adevărat pentru țară”, a încheiat Vitalie Gămurari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Denis 31.05.2019 11:36

Cred ca se va anunta niste lucruri de maxima importanta.

Aurel 31.05.2019 11:42

Iată de un asemenea lider politic puternic are nevoie Moldova, numai o așa persoană puternică poate crește și dezvolta țara !

pumnal 31.05.2019 12:23

CIND MERGEM LA PRIVEGHI LA ACUM)))

Marcel 31.05.2019 12:24

Pohui ce alianta vom avea, important sa nu fie anticipate, ca iarasi se vor cheltui sute de milioane din bugetul de stat, in loc sa se majoreze pensiile si salariile.

ULEI 31.05.2019 12:33

da de ar fi odata lumea vrea stabilitate si progres in tara asta, nu e bine sa ne bagam piciorul in ceia ce a muncit guvernul Filip

Mircea 31.05.2019 13:48

In sfarsit se vor aseza la masa de convorbiri cei ce pot face ceva cu adevarat pentru tara aceasta si cetateni, nu clownii astia din PAScuDA ce in 3 luni nu au facut nimic.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md