17:21:38 24.01.2021
 
Stiri

VIDEO // Blocul „ACUM” invită PSRM la NEGOCIERI pentru crearea unei majorități parlamentare. Maia Sandu e dispusă să discute despre cedarea funcției de SPICHER, iar Năstase - a celei de PREMIER

Politică 03.06.2019 15:09 Vizualizări2381 Autor: Ziarul National
VIDEO // Blocul „ACUM” invită PSRM la NEGOCIERI pentru crearea unei majorități parlamentare. Maia Sandu e dispusă să discute despre cedarea funcției de SPICHER, iar Năstase - a celei de PREMIER


Blocul „ACUM” invită PSRM la noi negocieri pentru crearea unei majorități parlamentare.

Invitația a fost lansată astăzi, după întrevederea reprezentanților partidelor parlamentare cu comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, și cu directorul Oficiului pentru Afaceri Est-Europene, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Brad Freden.

„Invităm pentru ziua de mâine, ora 9.00, fracțiunea PSRM la discuții”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă la Parlament.

Întrebată dacă Blocul „ACUM” ar putea face unele cedări în favoarea PSRM, inclusiv funcția de spicher pentru Zinaida Greceanîi, Maia Sandu a spus: „În condițiile în care votează pachetul de legi prin care să înceapă procesul de dezoligarhizare a țării... Dar tocmai ca să discutăm aceste subiecte (cedarea funcției de spicher, rezervată de „ACUM” lui Năstase n.r.) este judicios să avem o întâlnire și să clarificăm toate lucrurile acolo”, a precizat politiciana.

Maia Sandu a mai fost întrebată dacă este gata să o accepte în funcția de premier pe Zinaida Greceanîi. „Aceste lucruri urmează să fie discutate în momentul când vom avea discuții. Atunci vom spune ce se va întâmpla”.

Cu răspuns la această întrebare a venit și Andrei Năstase, care a declarat că PSRM ar trebui să pretindă anume la funcția de prim-ministru (la care a fost anunțată anterior Maia Sandu - n.r.) și nu la cea de spicher. „Nu a venit o solicitare în acest sens (ca Zinaida Greceanîi să fie premier n.r.), deși logic așa ar fi trebuit să fie din partea unui partid cu 35 de mandate. Dacă vor veni cu o asemenea propunere, bineînțeles că va fi discutată. Vorbeam despre funcția de premier”, a subliniat Năstase.

De menționat că, anterior, Blocul „ACUM” insista pe lângă socialiști ca Andrei Năstase să fie spicher până la votarea pachetului de legi antioligarhice și învestirea unui guvern minoritar „ACUM”, condus de Maia Sandu, după care spicherul urma să-și de demisia. Socialiștii nu au fost de acord cu această abordare și insistau ca să le revină funcția de președinte al Parlamentului și conducerea a câtorva ministere. Președintele Dodon a declarat anterior că, inițial, Maia Sandu nu ar fi vrut o coaliție cu PSRM, dar acum cel mai mult s-ar împotrivi Andrei Năstase. Și asta pentru că liderul PPDA ar rămâne fără funcție.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
22.01.2021 09:12 1781 Nicolae Negru // Provocatorii

Inga 03.06.2019 15:25

Dupa ce Oazu Nantoi si Igor Munteanu au fost la intilnirea cu Kozak, PAScuDA repede ling curul socialistilor.

Aurel 03.06.2019 15:42

După ce au ars podurile, deja iar cheamă socialiștii la discuții? Și mai ales că Maia și Năstase nu vin la aceste discuții, cum vreți vvoi să reușiți?

Mircea 03.06.2019 17:51

Au crezut ca prosteala lor o sa ii ajute sa obtina tot ce doresc, odata cu sosirea inaltilor oficiali din UE si SUA sa vazut ca ei in bloc nu se pot intalege ce de mai vorbit de guvernare si viitor.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md