17:16:21 18.11.2018
 
Stiri

SCANDAL la Spitalul din Şoldăneşti. Medicii se plâng că le sunt REDUSE salariile

Social 15.08.2015 17:05 Vizualizări1780 Autor: Galina Munteanu
SCANDAL la Spitalul din Şoldăneşti. Medicii se plâng că le sunt REDUSE salariile

Veste tristă pentru pacienţii din raionul Şoldăneşti. Din cauza noii formule de finanţare a instituţiilor medico-sanitare, la spitalul din acest raion a fost redus cu 20 numărul de paturi. Nici medicii nu sunt încântaţi de noile schimbări. Acum, ei nu vor mai primi diverse adaosuri pentru cumulări de funcţii, transmite postul local de televiziune impulstv.com.

Potrivit sursei, la spital au fost deja introduse câteva modificări ale regulamentului intern. Una din acestea rezidă în faptul că aici se vor trata doar cazurile de urgenţă şi bolnavii cronici. Cei, cărora sănătatea le mai permite, vor lua tratament la domiciliu. Medicul-şef susţine că cetăţenii nu vor avea de suferit. Ei urmează să se adreseze la medicul de familie pentru a li se oferi ajutorul necesar. Numai după ce se vor afla rezultatele investigaţiilor de laborator, medicii vor decide dacă bolnavul va fi internat sau nu. Prioritate vor avea persoanele care necesită îngrijire medicală specializată. Doctorii de la Şoldăneşti sunt nemulţumiţi de situaţia creată. Asta pentru că şi salariile lor vor fi reduse. Medicul-şef a precizat că fondul de salarizare trebuie să constituie 55% din bugetul instituţiei.

În prima jumătate a anului, salarizarea a depăşi 60 la sută din banii alocaţi. Drept urmare, instituţia s-a pomenit cu o datorie de peste 300 de mii de lei.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md