01:28:00 22.09.2018
 
Stiri

PROIECT // Cum va economisi statul MILIOANE de pe urma TRANSPLANTURILOR

Social 05.10.2015 19:19 Vizualizări1916 Autor: Galina Munteanu
PROIECT // Cum va economisi statul MILIOANE de pe urma TRANSPLANTURILOR

Medicii care efectuează transplanturi vor putea fi instruiți într-un centru, special instituit în acest sens. Acesta va activa ca o subdiviziune a Agenției de Transplant.

Un proiect de Hotărâre în acest sens a fost elaborat de către Ministerul Sănătății și este supus acum dezbaterilor publice.

Potrivit Notei Informative, Centrul ar urma să presteze servicii de instruire a personalului medical calificat, de stabilire a diagnosticului insuficienţelor organice ireversibile, de depistare precoce a pacienţilor cu insuficienţă organică cronică și va efectua studii de caz din practica naţională şi internaţională.

Totodată, acest centru ar urma să ofere consultaţii în domeniul legal necesar desfăşurării calitative a activităţilor de transplant și asistenţă medicală specializată, care include etapele legate de prelevare şi transplant.

Activitatea Centrului nu necesită alocarea unor surse financiare suplimentare, deoarece în cadrul Centrului vor fi implicaţi salariaţii Agenţiei de Transplant, dă asigurări Ministerul Sănătății.

De asemenea, documentul mai prevede că, pentru asigurarea bunei funcţionări a Registrului Naţional Renal, este necesar de a lărgi structura Direcţiei sisteme informaţionale şi logistică cu două funcţii.

În competenţa Registrului Naţional Renal, creat în cadrul Direcţiei sisteme informaţionale şi logistică, va fi instituită o colaborare mai strânsă între centrele sau secțiile de dializă cu centrele de transplant renal și vor fi monitorizați pacienții luați la tratament prin dializă sau cei înscriși în lista de așteptare pentru transplant renal, dar și cei transplantați.

În cazul bunei desfăşurări a activităţilor de transplant renal și efectuarea a 20 de intervenţii pe an, ministerul a calculat că bugetul statului va economisi circa un milion de lei după primul an de transplant. La efectuarea a 50 de transplanturi renale, statul va economisi aproximativ 2,5 milioane de lei pe an.

Elaborarea unui asemenea proiect se încadrează în recomandările experţilor Consiliului Europei, implicaţi în proiectul „TWINNING” pentru consolidarea Agenţiei de Transplant şi a armonizării legislative în sfera calităţii şi siguranţei substanţelor de origine umană.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Făt-Frumos 06.10.2015 06:08

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ =====BUCOVINA DE NORD======== ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———– —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥——— ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md