09:34:26 17.11.2018
 
Stiri

PROIECT // Cum va economisi statul MILIOANE de pe urma TRANSPLANTURILOR

Social 05.10.2015 19:19 Vizualizări1985 Autor: Galina Munteanu
PROIECT // Cum va economisi statul MILIOANE de pe urma TRANSPLANTURILOR

Medicii care efectuează transplanturi vor putea fi instruiți într-un centru, special instituit în acest sens. Acesta va activa ca o subdiviziune a Agenției de Transplant.

Un proiect de Hotărâre în acest sens a fost elaborat de către Ministerul Sănătății și este supus acum dezbaterilor publice.

Potrivit Notei Informative, Centrul ar urma să presteze servicii de instruire a personalului medical calificat, de stabilire a diagnosticului insuficienţelor organice ireversibile, de depistare precoce a pacienţilor cu insuficienţă organică cronică și va efectua studii de caz din practica naţională şi internaţională.

Totodată, acest centru ar urma să ofere consultaţii în domeniul legal necesar desfăşurării calitative a activităţilor de transplant și asistenţă medicală specializată, care include etapele legate de prelevare şi transplant.

Activitatea Centrului nu necesită alocarea unor surse financiare suplimentare, deoarece în cadrul Centrului vor fi implicaţi salariaţii Agenţiei de Transplant, dă asigurări Ministerul Sănătății.

De asemenea, documentul mai prevede că, pentru asigurarea bunei funcţionări a Registrului Naţional Renal, este necesar de a lărgi structura Direcţiei sisteme informaţionale şi logistică cu două funcţii.În competenţa Registrului Naţional Renal, creat în cadrul Direcţiei sisteme informaţionale şi logistică, va fi instituită o colaborare mai strânsă între centrele sau secțiile de dializă cu centrele de transplant renal și vor fi monitorizați pacienții luați la tratament prin dializă sau cei înscriși în lista de așteptare pentru transplant renal, dar și cei transplantați.

În cazul bunei desfăşurări a activităţilor de transplant renal și efectuarea a 20 de intervenţii pe an, ministerul a calculat că bugetul statului va economisi circa un milion de lei după primul an de transplant. La efectuarea a 50 de transplanturi renale, statul va economisi aproximativ 2,5 milioane de lei pe an.

Elaborarea unui asemenea proiect se încadrează în recomandările experţilor Consiliului Europei, implicaţi în proiectul „TWINNING” pentru consolidarea Agenţiei de Transplant şi a armonizării legislative în sfera calităţii şi siguranţei substanţelor de origine umană.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Făt-Frumos 06.10.2015 06:08

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ =====BUCOVINA DE NORD======== ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———– —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥——— ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md