03:38:38 27.05.2024
Stiri

FOTO // Nu e GLUMĂ! R. Moldova EXPORTĂ în Polonia echipamente de protecție pentru medici: „De ce Guvernul cumpără materiale din China la prețuri de 2-3 ori mai mari decât cele disponibile pe piața locală?”

Economie 15.04.2020 12:59 Vizualizări6142 Autor: Ziarul National
FOTO // Nu e GLUMĂ! R. Moldova EXPORTĂ în Polonia echipamente de protecție pentru medici: „De ce Guvernul cumpără materiale din China la prețuri de 2-3 ori mai mari decât cele disponibile pe piața locală?” Facebook


Polonia a importat din R. Moldova 5 000 de combinezoane destinate medicilor din prima linie în lupta cu COVID – 19, în timp ce medicii de la noi din republică se plâng pe lipsa echipamentelor necesare.

Compania aeriană „Ryanair” a informat despre un transport de echipamente medicale pentru Polonia. O firmă din Bălți a vândut polonezilor 5 000 de combinezoane, care urmează să fie distribuite spitalelor din regiunea Mazovia.

Citește și: Dodon, DESFIINȚAT: Se laudă că aduce din China echipamente medicale, dar a trecut mai bine de o lună și NIMIC. Charterul a fost AMÂNAT din nou: „El deja nu mai este „oleacă doctor”, dar e „OLEACĂ PACIENT”. Cât de STUPID poți fi?”

„Credeam că neputința autorităților nu poate cădea mai jos decât este, însă se pare că m-am înșelat. Din sursele noastre, se confirmă că echipamentele de protecție livrate ieri de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre Polonia sunt produse de o companie locală din Bălți! Înseamnă că ne „scăldăm” în echipamente de protecție, dacă ne permitem și să exportăm? Atunci de ce Guvernul cumpără materiale din China (sau din altă parte) la prețuri de 2-3 ori mai mari decât cele disponibile pe piața locală? Pe fundalul lipsei acute a echipamentelor de protecție și al unei rate de infecție a personalului medical, care bate toate recordurile, asta arată foarte trist”, a declarat deputatul Radu Marian.

Citește și: ÎNTÂRZIERE // La mai bine de o lună de la confirmarea primului caz de COVID-19 în R. Moldova, Dodon anunță triumfător că la Chișinău urmează să ajungă testele, respiratoarele, mănușile și măștile comandate din China de către autorități

Legislatorul a precizat că premierul Ion Chicu trebuie chemat imediat în Parlament să ofere explicații: „Un moment simbolic, care ne arată ce ghinion am avut să ne prindă criza asta cu un Guvern care nu este în stare să facă niște lucruri elementare. Va trebui să-l chemăm pe Chicu în Parlament, pentru să ne explice cum am ajuns în această situație stupidă”.

Citește și: Dodon vrea să închirieze de la RUȘI un „IL – 76”, pentru a aduce din China testele de depistare a infecției COVID-19, ecranele de protecție și respiratoarele destinate medicilor: „Ne trebuie un avion mare, care să poată lua 40 – 50 de TONE”

Și fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, nu-și explică cum poate să se întâmple așa ceva, în condițiile în care avem peste 400 de medici infectați cu COVID – 19.

„După ce am echipat toate spitalele cu echipament de protectie necesar, putem să mai și exportăm niște combinezoane. De ce nu? După mine această guvernare este de-a dreptul criminală”, a declarat fosta ministră.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md