07:44:27 24.09.2018
 
Stiri

Medicii rezidenți, PLĂTIȚI din fondul de rezervă al CNAM

Social 31.12.2015 15:53 Vizualizări1696 Autor: Stela Mihailovici
Medicii rezidenți, PLĂTIȚI din fondul de rezervă al CNAM vocea.md

Medicii rezidenți care activează în 32 de instituții medico-sanitare din R. Moldova vor fi plătiți cu bani retrași din fondul de rezervă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Instituția a alocat recent peste 11 milioane de lei pentru salarizarea medicilor rezidenţi.

„În acest scop au fost semnate acorduri adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2015 cu 32 de instituţii medico-sanitare publice de toate nivelurile de asistenţă medicală. În acordurile respective a fost inclusă suma anuală calculată privind retribuirea muncii, fondul social şi medical pentru medicii rezidenţi”, precizează CNAM într-un comunicat emis presei.

Amintim că, în vara anului curent, deputații au modificat Legea privind exercitarea profesiei de medic, fiind stabilite condiții clare la angajarea medicilor rezidenți în spitale și atribuţiile rezidenţilor.

Deputații au mai decis atunci ca medicii rezidenți să primească și bursă și salariu de medic începător pe întreaga perioadă în care urmează pregătirea profesională teoretică și practică.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md